Fremtidens gladiator – Haslum

Fremtidens gladiator

Med 108 kilo muskler og 201 centimeter over parketten samt en god blanding av ydmykhet, treningsvilje og ambisjoner er drøm i ferd med å bli til virkelighet for Martin Hovde (18).

– Den kortsiktige drømmen er å få noen innhopp i REMA 1000-ligaen til høsten. Den langsiktige drømmen er å være god nok til å spille i en av de gode europeiske toppligaene, uansett sett land, forteller den 18 år unge strekspilleren som foran denne sesongen er tatt opp i A-stallen til Haslum-trener Sten Stockfleth.

– Å få en plass i A-stallen er noe jeg har jobbet for og håpet på lenge. Det er lenge siden jeg har hatt en så stor treningsmotivasjon som jeg har nå om dagen, legger han raskt til.

Sterk som en okse

Martin står plantet med begge bena trygt på parketten. Han vet at veien fremover blir knalltøff. Bare den interne konkurransen som strekspiller på Haslum er enorm.

– Dominic, Vegard, Viktor og Philip er alle klassespillere. Men det gjør at treningene blir av høy kvalitet. Således kan jeg lære mye også. Når det er sagt, er jeg forberedt på å spille i 2. divisjon også. Men det viktigste er at jeg har en god treningshverdag i en god og profesjonell klubb.

– Martin er en ung spiller som har veldig spennende fysiske egenskaper. Han er to meter høy og sterk som en okse. Han er en spiller i utvikling som jeg tror vil utvikle seg masse i sesongene som kommer, sier Haslum-trener Sten Stockfleth om 18-åringen.

– Jeg skal vise Sten at han har rett i det, smiler Martin lurt.

Mer muskler

For noen uker siden gikk Martin ut av NTG etter først å ha gjennomført NTG-U. Til høsten venter studier ved Universitet i Oslo innenfor informatikk. Og ferieplanene er spikret fast.

– Jeg skal nærmest bo på GNIST i sommer. Målsetningen er å få trent på ytterligere to kilo med muskler. Like viktig er også å trene hurtighet. Som strekspiller skal jeg være stor, tung og rask – ikke stor, tung og treg, gliser Martin – fremtidens gladiator på Haslum-streken.

FAKTA

Navn: Martin Hovde.
Aktuell: Ny i A-stallen.
Alder: 18 år.
Høyde: 201 cm.
Vekt: 108 kg.
Bosted: Jar.
Sivilstand: Kjæreste.
Skole: Ferdig på NTG i våres. Universitet i Oslo (informatikk) til høsten.