– Nærmest som et vårslepp – Haslum

– Nærmest som et vårslepp

Gutta er endelig tilbake igjen på trening – dog med strenge restriksjoner og med improviserte/nykomponerte øvelser – og ikke minst med mye latter og smil rundt munnen.

– Nærmest som et vårslepp, gliser Haslums fysiske trener Christian Ekelund Solberg.

– Det er godt å komme tilbake til hverdagen igjen selv om det i første omgang handler om 50 prosent tilstedeværelse. Men jeg ser på humøret og smilet at gutta har lengtet etter dette. De har trent godt på egenhånd, men det er noe spesielt med gruppefølelsen, legger Christian til som i fjor leverte sin master ved NIH i fysisk prestasjonsevne.

Kreativ

Myndighetene har satt strenge og klare begrensninger/restriksjoner på både idrett og ellers hvordan du og jeg skal ferdes og oppføre oss i det åpne rom.

– Det utfordrer oss trenere, enten på den fysiske delen eller på den håndballmessige delen. Vi må være kreative i øvelsene slik at de er innafor. Vi må planlegge etter de retningslinjene og ikke etter det vi har lyst til å gjøre, men samtidig opprettholde kvaliteten på treningene. Vi er milevis unna det gutta opplever i kamper, forteller Christian.

– Vi må ha fokus på ulike områder. Nå handler det om å få i gang skuldre og kroppen før gutta går i ferie.

Styrkerommet er stengt. Dermed benytter Haslum-spillerne seg av Tufteparken ved Øverland gård.

– I tillegg har vi gått til innkjøp av ulikt utstyr som en vektvest, hvor vi kan legge på opp til 30 kilo ekstra eller en sledevekt som gutta drar etter seg. Veldig effektivt. Vi fokuserer også på kondisjonstrening, forteller Christian.

Treningsprogram

To dager i uken får Viktor, Anders, Vegard og kompani trene med ball i Nadderud Arena.

– Restriksjonene følges selvfølgelig. Ingen kroppslige berøringer. Vi trener bevegelser i duellspillet. Det er viktig å vende kroppen til raske bevegelser.

– En annen viktig del av treningene er å gjøre øvelser man ikke blir skadet av. Vi må også tenke på belastning. Den må økes gradvis. Det har vi stort fokus på.

Den organiserte treningen er åpen i ferieukene for dem som oppholder seg lokalt grunnet reiseforbud. Alle spillerne får uansett med seg sitt eget treningsprogram for ferieukene. Oppstart etter ferien er 22. juli.

Både spillere og trenerapparatet håper at man kommer i gang med seriespillet i september, om nødvendig uten tilskuere i første omgang.

– Vi håper på nye retningslinjer etter ferien slik at vi kan få tilbake fullkontakt igjen, sier Haslums fysiske trener.