En spontan gla’gutt – Haslum

En spontan gla’gutt

(PORTRETTET): Som guttunge ble Benjamin Hallgren (24) satt ned på andrelaget i fotball og valgte da umiddelbart håndball. Det kan han, du, jeg og Haslum være fornøyde med i dag.

– Kall det for en spontan handling. Jeg ble forbannet på fotballtreneren. Han sa at jeg måtte droppe håndball til fordel for fotball og at jeg ikke kunne drive på med begge ballidrettene samtidig. Jeg valgte håndball selv om jeg følte at jeg var bedre i fotball den gangen. I dag kan jeg kanskje takke ham. Ingen anger for det valget, smiler 24-åringen – Haslums ferskeste spiller etter at han nylig meldte overgang fra Follo til Bærums-klubben.

For det er nettopp slik den målfarlige høyrebacken beskriver seg selv som person og som håndballspiller – spontan og impulsiv.

– Og en gla’gutt, legger han til.

Og Benjamin ble ikke noe mindre glad da Norsk Topphåndball nylig kåret «Årets mål» i REMA 1000-ligaen siste sesong – utført av nettopp Benjamin Hallgren; en flyver med backhand.

– Handlingen var ikke planlagt. Det ble litt spontant, igjen. Men klart det er stas og kult.

Trommeslager

Benjamin er 24 år ung. Til sommeren kan ha titulere seg som osteopat uteksaminert fra Høyskolen Kristiania. På hjemlig bane bor han sammen med Kamilla.

Portrettet fortsetter under bildet.

PÅ HJEMMEBANE: Benjamin og Kamilla.

Han har stor lidenskap for trommer, noe han har spilt i fem år, og for musikk generelt. Og han setter stor pris på familien og kamerater.

– Det handler om å ha det godt og moro i hverdagen – og gjerne dra på konserter.

Han er vokst opp på Ski. Moderklubben heter Nordby. Etter bare et par år meldte han seg inn i Ski før turen gikk videre il Follo. Allerede som 16-åring fikk han trene med A-laget i Follo. Siste sesong banket han inn imponerende 94 mål på 14 kamper.

– Haslum er en fin klubb med høye ambisjoner, en klubb som er vant til å kjempe i toppen og som også utvikler spillere, sa Benjamin til klubbens hjemmeside ettersigneringen 30. april.

Portrettet fortsetter under bildet.

Kantspiller

Håndballkarrieren fikk fart på seg da «guttevalpen» fikk spille med de store gutta på Follos A-lag, som kantspiller. Som kantspiller ble han også innkalt til landslagssamling blant spillere født i 1996.

Etter noen sesonger i Follo ble han flyttet ned på høyre backplass da klubben manglet spillere på denne posisjonen. Siden har Benjamin vært urokkelig på denne plassen. Og det er nettopp med sin bakgrunn og erfaring som kantspiller han røper hemmeligheten bak «Årets mål».

– Som kantspiller har jeg lært meg en del teknikk som også kommer til gode som bakspiller.

Nå gleder han seg til å «bøtte inn», som han sier, for sin nye klubb. Det er jo ikke hvem som helst han skal erstatte i Bærums-klubben; Sander Andreassen Øverjordet (selv om Sander er høyrehendt og Benjamin er venstrehendt).

– Ja, jeg har noe å leve opp til Sanders ferdigheter. Men jeg skal gjøre mitt beste. Jeg skal score – og jeg skal lage show, gliser 24-åringen som skal kle seg i drakt nr. 19.

– Å spille for Haslum er også et steg opp på alle områder for meg med en bedre treningshverdag, bedre støtteapparat og med mange bedre spillere. Det stiller krav til meg. Follo var mye meg. Her må jeg vise at jeg er god nok.

Med andre ord – motivasjonen og ambisjonene er på topp hos 24-åringen. Han er oppvokst i en skikkelig idrettsfamilie med en pappa som spiller tennis, en mamma som driver med hest, en eldre bror som sykler og en yngre bror som spiller ishockey.

– Ja, blant brødrene mine handlet det om å vinne alt fra kortspill til hvilken som helst idrett. Og vi konkurrerte masse.

7 raske om Benjamin

Drivkraften: – Konkurranseinstinktet mitt. At det er moro å spille håndball samt garderobekulturen.

Energi: – Å gjøre ting som er morsomt gir meg energi. Med håndballen får jeg ut frustrasjonen.

Interesser: – Musikk. All sport. Playstation. Kompiser. Og kjæresten.

Musikk: – R&B, hip pop, rap og pop generelt. Av band og artister handler det om The Weeknd, Post Malone og på en delt tredjeplass Ed Sheeran og Justin Bieber.

Mat: – Hvis du hadde spurt Kamilla om jeg lager ofte mat, er svaret nei. Men jeg kan lage god mat hvis jeg vil, som nyttårsaften for et og et halvt år siden. Da lagde og serverte jeg andebryst til 12 personer. Til daglig har jeg ikke den store matlysten.

Ferie: – Til varmere strøk. Den dagen jeg blir rik, ja da går ferden til Maldivene eller til Mauritius. Eller på familiehytta på Trysil og i alpinbakken.

Drømmer: – He, he – det er mye – som å spille håndball foran mange tusen tilskuere enten med en klubb eller landslaget. Eller å stå på en konsertscene som en av gutta i bandet.

FERIE: – Den dagen jeg blir rik, ja da går ferden til Maldivene eller til Mauritius.