Lanserer Haslumskolen med Tom-Eirik Skarpsno i front – Haslum

Lanserer Haslumskolen med Tom-Eirik Skarpsno i front

Et enda tettere samarbeid mellom bredden og eliten i Haslum Håndball ble nøkkelen: Suksesstrener Tom-Eirik Skarpsno ble tidligere i vår hentet hjem og ansatt som ny daglig leder i eliteklubben fra 1. august.

Nå kommer de første nyhetene om hva Haslum, blant annet, skal i gang med.

Alt bygger på den nye sportsplanen som er jobbet med gjennom hele sommeren og høsten 2019. Antall lagstreninger i klubb skal ned og derav skal det også bli billigere å spille håndball på grasrotnivå.

– Det har vært veldig mange treninger på lagsnivå og det er ikke helt hensiktsmessig. Vi må tenke annerledes og vi må starte jobben med å utvikle de individuelle ferdighetene i større grad i tidligere alder, sier påtroppende daglig leder Tom-Eirik Skarpsno. Han blir den nye sjefen for tilbudet som skal ha det fengende navnet Haslumskolen.

«Spesialiseringen», gjennom Haslumskolen, er det nå Haslum Håndballklubb som fra neste sesong skal ta ansvar for – et tilbud som favner både gutter og jenter. Breddeklubben tar et skritt tilbake og gutter 18 og 2. divisjon flyttes over til eliteklubben.

Det er hovedtrener Sten Stockfleth og Skarpsno som skal ha ansvaret for det sportslige opplegget rundt Haslumskolen og de skal begge også bidra som trenere. Med tilknyttede trenerressurser.

– Kvalitet, erfaring og kompetanse på trenerne er alfa og omega på den nye Haslumskolen. Vi skal ha de trenerne som er best på spillerutvikling hos oss. Vi skal bli enda bedre enn det vi er nå, og tror dette vil styrke Haslumskolen, Haslum IL og de klubbene som inngår samarbeid med oss, sier Skarpsno.

Haslum har tidligere hatt et akademi-tilbud. Dette utgår og erstattes av nye Haslumskolen, som består av to deler:

  • Håndballtilbud med vekt på individuell ferdighetsutvikling
  • Fysisk trening

Og på det fysiske området jobbes det i disse dager med å lande hovedansvarlig og hvordan tilbudet skal se ut i sin helhet.

Haslumskolen deles i første omgang opp i Barnehåndball (10-12 år), Ungdomshåndball (13-15 år) og fysisk trening (13-16 år).

– Vi har prøvd å tenke helhetlig, fra lagstrening til Haslumskolen – enten det er fysisk eller håndball. Spillernes utvikling og trivsel har vært pri én fra både bredden og eliten.

Skarpsno gleder seg til å sette i gang jobben 1. august.

– Vi har en god del ting vi må løse før den tid, men jeg stoler på de som jobber i klubben nå, smiler han.

Den påtroppende Haslum-lederen forteller at klubben kommer med enda mer informasjon i løpet av juni, der også påmelding blir muliggjort.

Haslum-trener Sten Stockfleth ser frem til å få i gang Haslumskolen.

– Dette er noe vi har jobbet over lang tid med. At vi nærmer oss lanseringstidspunktet er deilig. Nå gjenstår de siste detaljene før vi kommer ut med alt, sier Haslum-treneren.