– Det klør i fingrene. Vi er så gira på å kaste ball igjen – Haslum

– Det klør i fingrene. Vi er så gira på å kaste ball igjen

Tirsdag morgen opphevet Haslum-styret permitteringene med 50 prosent fra 18. mai. 1. juni er alle sammen tilbake i full jobb.

En av dem som jublet høyest, med sitt vante «heppaaa», er Viktor Glatthard.

– Jeg var tilfeldigvis sammen med Thomas (Langerud). Jubelen over at vi skal møte gutta på mandag sto i taket og vi ga hverandre en skikkelig «korona-high-five», humrer Glatthard.

Les også: Haslum opphever permitteringene

Han forteller om to spennende måneder, tross omstendighetene.

– Nå kan vi endelig komme i gang igjen, få et proft opplegg fra trenerteamet. Få tilbake energien og gleden av å være sammen med gutta på håndballbanen igjen. Hva det innebærer vet vi ikke helt enda, men uansett blir det utrolig gøy, sier Viktor Glatthard.

Det tok ikke lange tiden fra Haslum-spillerne ble permittert før de selv dannet sine egne, frivillige treningsgrupper.

– Det var helt nødvendig at all aktivitet ble avlyst og det var helt forståelig at vi ble permittert. Det har gått overraskende fint.

Og:

– Man ble fort vant til å trene i små grupper. Vi har fått utforsket så mange forskjellige steder å trene på, som for eksempel Frogner stadion, flere parker, tufteparken på Øverland, og så videre. Det har vært fint og det har gått bra med oss. Kult med litt alternativ trening, smiler han.

Fortsatt må Haslum-spillerne holde én meters avstand, men nå har myndighetene gitt grønt lys til å kaste ball til og fra hverandre.

– Det klør i fingrene. Vi er så gira på å kaste ball igjen. Neste uke skal vi det og nå er det bare for oss å sakte, men sikkert komme opp på det nivået vi trenger for å være suksessrike i sesongen som kommer, smiler Glatthard, og fortsetter humrende:

– At markedsavdelingen i klubben har vært flink på sosiale medier, med masse publisering av videoer og annet, har ikke gjort at abstinensene etter håndballspill akkurat har minket.