Tom-Eirik vender hjem – blir daglig leder – Haslum

Tom-Eirik vender hjem – blir daglig leder

Tidligere suksesstrener Tom-Eirik Skarpsno er ansatt som ny daglig leder i Haslum Håndballklubb. Dermed vender 39-åringen hjem med klare ambisjoner om å løfte Bærums-klubben tilbake til Norges-toppen igjen.

– Dette blir et nytt steg i min karriere, sier den påtroppende daglige lederen, Tom-Eirik Skarpsno, med et bredt smil.

– Vi er svært glade for at Tom-Eirik har takket ja til denne jobben, og vi gleder oss til igjen å ha ham med i våre rekker, sier en stolt og glad styreleder i Haslum HK, Knut Gulbrandsen, og legger raskt til:

– Tom-Eirik er en bauta innen norsk håndball, og nyter anerkjennelse for dette i hele miljøet. Han har jobbet seg opp innenfor både trenerkompetanse, men har også vært med på å bygge opp klubben administrativt. Mens Tom-Eirik hadde hovedtreneransvaret, gjorde han en rekke arbeidsoppgaver som normalt ivaretas av en daglig leder. Man kan på mange måter si at Tom-Eirik har representert kontinuiteten i Haslum i alle de årene han var der sist.

Tom-Eirik er en bauta innen norsk håndball.

Knut Guldbrandsen, styreleder Haslum Håndballklubb

Rundt juletider begynte det, sakte og sikkert, å utvikle seg noen tanker og ideer i hodet til 39-åringen om hva han kunne tenke eller ønske seg av fremtidige arbeidsoppgaver her i livet.

– Jeg nevnte det litt løst og uformelt for Erlend (Mamelund, red.anm.) om at jeg kunne tenke meg å jobbe med andre ting innenfor håndballen uten å være trener. Så har det ballet på seg og så kom tilbudet fra gamleklubben, forteller Tom-Eirik.

– Da det ble klart for oss at Tom-Eirik ønsket andre arbeidsoppgaver enn å stå aktiv i fulltidsstilling som elitetrener, var dette en situasjon man sannsynligvis aldri igjen ville oppleve – og det ble også klart for oss at denne muligheten kunne vi ikke la være å benytte, kommenterer styrelederen.

Gullambisjoner

I 2002 tok Tom-Eirik fatt på sin første trenerjobb i klubben. Han ledet flere aldersbestemte lag til Haslum HKs samarbeidsklubb Helset. Fire år senere ble han ansatt som assistenttrener for eliteserielaget, først to år under Pål Oldrup Jensen og deretter to år under Jan «Proppen» Karlsson.

Bare 27 år ung tok han over som hovedtrener – med braksuksess: Tre seriegull, to cupgull og to sluttspillgull.

Fra sitt nye ståsted har den nye daglige lederen klare gullambisjoner igjen.

– Haslum har vært og er i dag delvis i toppen i norsk håndball. Nå skal vi helt tilbake til toppen igjen. Vi skal videreutvikle organisasjonen og klubben, utvikle produktet videre og legge tingene til rette. Men selvsagt må vi også lære mens vi går, forklarer Tom-Eirik.

Men både den nye daglige lederen og hele idretts-Norge vet at fremtiden akkurat nå er uviss slik både Norge og verden ser ut i dag med strenge koronatiltak fra myndighetene. En tøffere start på sin nye stilling kunne han knapt ha tenkt seg.

Vi har gode forutsetninger for å lykkes.

Tom-Eirik Skarpsno, ny daglig leder i Haslum Håndballklubb

– Jeg ser også at verden har fokus på andre ting enn for eksempel idretten og er fullt innforstått med det. Når det er sagt, håper jeg at idretten kan komme tilbake til en normal hverdag igjen så fort som mulig, både når det gjelder trening og kamper. Det samme gjelder også for næringslivet.

– Jeg håper at jeg kan bli en brobygger i et distrikt hvor jeg kjenner mange mennesker.

– Vi skal lage en strategi for å strekke Haslum opp mot toppen igjen. Mye handler om økonomi og administrasjon. Der har forresten Haslum gjort en god jobb de siste årene, sier Tom-Eirik som vet at han har tatt på seg et tøft ansvar.

– Vi har gode forutsetninger til å lykkes.

Betydelig løft

– Haslum HK og Haslum IL har det siste året gjort flere tiltak for å samordne ulike funksjoner, både sportslig, administrativt og markedsmessig. Ansettelsen av Tom-Eirik føyer seg godt inn i dette arbeidet, og vil gi klubben et betydelig løft. I tillegg til rene administrative oppgaver vil Tom-Eirik også i stor grad ha ansvaret for videreutvikling av drift av Håndballakademiet, som vil bli et betydelig og mer omfattende tilbud enn det vi har per i dag, forteller styrelederen.

– Med Tom-Eirik i lederstolen forventer vi å møte flere åpne dører, både innenfor sportslige miljøer og hos potensielle sponsorer. Videre er han en stabil leder som til enhver tid stiller opp for alt og alle innenfor håndballmiljøet.

Men aller først skal Tom-Eirik, håper han i alle fall så fort Norge og verden får bukt med pandemien, avansere på listen til familien Skarpsno over å ha dratt opp den største laksen på stangen fra deres våte ståsted i Numedalslågen.

Far Skarpsno har rekorden med en laks på 12 kilo. Mamma Skarpsno følger hakk i hel med en laks på 11.5 kilo, mens unge Skarpsno (foreløpig) må nøye seg med tredjeplass med en laks på ni kilo.

– Bare vent, smiler den unge hobbyfiskeren lurt.

For Tom-Eirik vil forhåpentligvis den perfekte sommerferien bestå av fisking, grilling og jordbær – og et betydelig avansement på familielisten – før han 1. august har sin første offisielle arbeidsdag som ny daglig leder i Haslum Håndballklubb.

FAKTA

Navn: Tom-Eirik Skarpsno.
Aktuell: Ny daglig leder i Haslum Håndballklubb.
Alder: 39 år.
Bosted: Rykkinn.
Klubber som spiller: Haslum, Helset, Bærums Verk.
Klubber som trener: Helset G17, Haslum G19, konsulent Bækkelaget, Haslum, TTH Holstebro (Danmark), Bækkelaget.

Sportssjef Wang Toppidrett.

Landslagstrener G94.

Meritter som trener: 
Fire NM-gull med Haslum G19.
Seriegull: 2010/11, 11/12, 13/14 (Haslum).
Cupgull: 2010/11, 11/12, 16/17 (Haslum).
Sluttspillgull: 2008/09, 10/11 (Haslum).
Vinner av Pokalturneringen 2017/18 (Holstebro/Danmark).