Forlenger ikke kontrakten med Epland – Haslum

Forlenger ikke kontrakten med Epland

Haslum Håndballklubb ønsker å takke Jostein Epland for innsatsen i rødt. Kontrakten forlenges ikke etter denne sesongen og dermed blir han stående med 164 mål på 51 kamper for bærumsklubben.

– Dessverre får jeg ikke lov å spille i Haslum lenger med lagkamerater som jeg er blitt veldig glad i, og som jeg har tilbragt mye tid med. Det er ikke alltid ting går helt som ønsket, men dette er dessverre en del av gamet, sier Jostein Epland.

Epland kom til Haslum fra FyllingenBergen foran sesongen 18/19. Han har fått opplevd to ganske så ulike sesonger – men poengterer at poengsnittet kun er fire poeng bedre i år enn forrige som endte med kvalik.

Starten på 19/20-sesongen ble litt spolert ettersom Epland var ute i seks-syv uker med skulderen ute av ledd.

Fra 10. til 5. plass

Haslum endte som kjent på 5. plass i årets eliteserie med 22 poeng.

– Plasseringsmessig og opplevelsmessig har det vært to vidt forskjellige sesonger. Vi tok fire poeng mer i år enn i fjor, så slik sett er det jo ikke så stor forskjell. Men, det er klart: Det ble en annen opplevelse av denne sesongen da vi fikk spille cupfinale og virkelig hadde troen på at vi kunne komme langt i sluttspillet. 5. plass er betydelig bedre enn 10. plass, poengterer han.

Han ser tilbake på tiden i Haslum som god, der han spesielt godt husker kvalikkampene forrige sesong – en sesong Epland forøvrig var klubbens mestscorende i.

– Personlig var jeg nervøs i forkant av de kampene, men samtidig veldig trygg på at vi skulle dra det i land. Vi hadde nok vært mer nervøse hvis det kun var én kamp det sto og falt på (kval spilles best av tre, red. anm.). Men, samtidig viser også modellen som praktiseres at den er riktig.

Sportslig utvikling har det også vært.

– Vi har prestert på et mye høyere nivå tidvis. Toppnivået vårt denne sesongen kontra fjoråret er det stor forskjell på, mener Epland.

Denne vårsesongen har kanskje Epland hatt sin beste periode i klubben.

– Ja, mine prestasjoner har bidratt sterkt til at vi en endte på 5. plass, sier han.

Motivert

Jostein Epland har med sine 164 mål vært en viktig spiller for Haslum gjennom de to siste sesongene. Og én ting er han klar på: Han skal fortsette å spille håndball.

– Jeg er kjempemotivert og gleder meg. Det har åpnet seg mange muligheter og jeg er sikker på at jeg og agenten min skal klare å lande en god fremtid slik at jeg fortsatt kan utvikle meg som håndballspiller, sier Epland.

– Jeg ønsker å takke alle frivillige, tilskuere og lagkamerater for to fantastiske år i rødt, avrunder Epland.

Haslum-sjef Sten Stockfleth innrømmer at det var en vanskelig beslutning å ikke tilby Epland ny kontrakt.

– Det er aldri morsomt å gi slike beskjeder, men jeg synes Jostein tok den på en profesjonell måte og virkelig har vist hvilken god person han er. Det står det stor respekt av og vi som klubb ønsker han all mulig lykke i fremtiden, på det sivile plan og på håndballbanen. Det fortjener han, sier Stockfleth.

Haslum Håndballklubb takker Jostein for innsatsen i rødt og ønsker lykke til videre!