– Rotet bort poeng – igjen – Haslum

– Rotet bort poeng – igjen

(Haslum – Bækkelaget 29-29): Syv og et halvt minutt før slutt ledet hjemmelaget med seks mål. Da sluttsignalet gikk, hadde gjestene hentet inn hele forspranget.

– Vi roter bort poeng i sluttsekundene, sier en skuffet og irritert assistenttrener Erlend Mamelund.

– Akkurat som vi gjorde mot Nærbø for noen serierunder siden, legger han like irritert til.

Kollektiv svikt

For alt så rosenrødt ut etter 55 spilte minutter i Nadderud Arena. Haslum vartet opp med gnistrende spill og med effektive skyttere.

– Ja, 55 minutter med fantastisk håndball, bekrefter Mamelund.

Med drøye fem minutter igjen av kampen byttet trenerne ut de effektive skytterne og en god målvakt i Trond Tjemsland. Det virket kanskje som om Haslum hadde tatt seieren på forskudd?

– Over hodet ikke. Vi gjør seks tekniske feil helt upresset. Slikt er bare tull i tillegg til at spillerne mister sin individuell konsentrasjon og ferdighetene svikter. Vi må forvente oss bedre, sier en skuffet Mamelund.

Med ett minutt igjen sto det 29-27. 26 sekunder før full tid sto det 29-28. Tre sekunder før dommerne blåste av nest siste serierunde sto det 29-29.

– Kjipt, sukker Mamelund.

Klubbhistorie

Poengtap og skuffelse til tross, i andre kamp på rad var igjen Jostein Epland lagets toppscorer. Denne gang med ni fulltreffere.

– Jostein har den siste måneden levert sin beste periode. Han er en fantastisk gutt. Hyggelig at han får ut sitt potensiale, kommenter Mamelund.

Ellers ble det skrevet en aldri så liten klubbhistorie onsdag kveld. Foran kampen mot BSK sto Thomas Kristensen bokført med 798 mål.

Etter 28 minutter og 33 sekunder satte 29-åringen inn sitt 800. mål for laget i hans hjerte. Han er som kjent inne i sin siste sesong for rødtrøyene. I tillegg gjorde han ytterligere et mål. Dermed er fakta så langt: 265 kamper og 801 mål.

Tomme tribuner

Om det blir flere kamper og mål (siste serierunde på søndag og/eller sluttspill) i inneværende sesong, avgjøres torsdag av Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball etter samråd med Folkehelseinstituttet grunnet smittefaren av koronaviruset.

Onsdag kveld ble kampen i Nadderud Arena spilt for tomme tribuner.

– Trist for håndballen. Men vi har ingen problemer med å følge retningslinjene fra myndighetene. Riktig nok driver vi med underholdning, men helsen er viktigere, kommentarer Mamelund.