– Sluttspillet ikke langt unna – Haslum

– Sluttspillet ikke langt unna

(Haslum – Kolstad 29-25): Gutta var både lettet og glade for en solid seier over trønderne og dermed to poeng og en ganske så sikker plass i sluttspillet.

– Ja, sluttspillet er ikke langt unna nå, smiler lagkaptein Anders Røe bredt og legger raskt til:

– Og vi kan klatre ytterligere på tabellen.

For med seieren hjemme i Nadderud Arena passerte Haslum Bækkelaget på tabellen – et Oslo-lag som tapte hjemme for Drammen. Disse lagene møtes da også førstkommende onsdag i vår egen storstue.

Brenner sjanser

Selv om hjemmelaget ledet både 1-0 og 2-1 overtok gjestene føringen og lå hele fire mål foran da det var spilt rundt 17 minutter. Eller kanskje, Haslum-spillerne skjøt Kolstad-keeperen god. Eller som NRKs skiskytterekspert Ola Lunde villa ha sagt det: «Skytterne til Haslum burde skru siktet et par knepp lenger til siden.»

Som sagt, så gjort. Etter 21 minutters spill sto det likt på resultattavlen, 9-9. I de neste åtte minuttene scoret Haslum fem strake mål uten at en eneste ball gikk bak Haslums beste spiller i kveld, Trond Tjemsland.

– I starten av kampen står vi bra bakover. Men vi brenner mange gode sjanser. Dermed åpner vi opp for kontringer for Kolstad. På en måte synes jeg at resultattavlen løy en stud, forklarer lagkapteinen.

– I den gode perioden vår mot slutten av omgangen treffer vi igjen på skuddene samtidig som Kolstad-spillerne blir litt slitne. Det var deilig at vi hentet oss inn og ledet 15-12 til pause, legger han til.

Trippelredning

Andre omgang begynte litt ruskete fra Anders Røe og hans medspillere. Men laget ga ikke fra seg ledelsen på noen tidspunkt selv om Kolstad ved et par anledninger lå bare ett mål bak sin motstander.

Offensivt meldte flere spillere seg på, som Jostein Epland og Stian Brevik som begge gjorde fem mål hver. Eller forsvarsspilleren Viktor Glatthard som puttet på tre mål.

Men aller mest imponerte Trond Tjemsland. Hans trippelredning da gjestene bare var to mål bak med snaue ti minutter igjen på kampuret da kampen vippet, var i verdensklasse.

– Helt, helt fantastisk, sier Anders som var «synderen» til Kolstads trippelsjanse.

– Jeg misset tre returer.

– Tronds mange redninger gjorde til at kampen vippet i vår favør. Det ga oss utespillere en slags bus – en deilig følelse, konkluderer lagkapteinen.

Onsdag kl. 18:30 kommer Bækkelaget til Nadderud Arena. Om en uke avsluttes seriespillet borte mot Follo.

KAMPFAKTA