En mann for de store høyder – Haslum

En mann for de store høyder

PORTRETTET: Han ruver godt over parketten med sine 205 centimeter pluss en meter til når han tar et hoppskudd, 110 kilo med muskler og 49 i skostørrelse. Ambisjonene for 20-åringen er skyhøye.

Husk Haslum – Kolstad kl. 18:00 i Nadderud Arena – i kveld.

På banen sammenligner legenden Erlend Mamelund stortalentet Felix Abrahamsen Lunde med den tidligere verdensstjernen Filip Jícha.

– Det er da utrolig gøy å bli sammenlignet med ham, svarer Felix med et bredt smil.

Tsjekkeren, som også rager over 2oo centimeter over havet, har spilt i to av kanskje verdens beste klubblag; THW Kiel og Barcelona, klubber Haslum-spilleren drømmer om en gang i fremtiden.

For bare hør her hva assistenttrener Erlend sier når han skal beskrive den skuddfarlige eleven sin i den røde drakten med nummer 3 på ryggen:

– Felix er en mann med et enormt stort potensiale. Han kombinerer sin høyde med å være bra på det meste og i de fleste situasjonene – dog må unggutten løfte sitt laveste nivå noen hakk. Men det har jeg stor tro på at han klarer. Felix kan komme til en europeisk toppklubb og bli så god han bare vil.

Og det er jo nettopp det 20-åringen trener for, jobber for, drømmer om og ønsker seg av alt her i livet.

Portrettet fortsetter under bildet.

PÅ FERIE: I vakkert nordnorsk landskap liker Felix å tilbringe ferier fra håndballen. Foto: Privat

Kjempeboost

Felix startet sin håndballkarriere i Oppegård. Med foreldre som selv spilte håndball i sine yngre dager, ble det håndball og ikke basketball det lykkelige valget for tometers-mannen, som lett kunne ha gjort dunk på dunk i basketballkurven.

Håndballkarrieren fortsatte i Kolbotn. Der fikk tidligere Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno øynene opp for stortalentet.

– Jeg snakket litt med Tom-Eirik. Men før det ble noe mer konkret ut av det, forsvant han til dansk håndball.

Inn på banen kom dagens Haslum-trener Sten Stockfleth, og i 2017 ble Nadderud Arena hans «andre hjem».

– Det var en kjempeboost å komme til Haslum.

Portrettet fortsetter under bildet.

MED MOR OG BROR: Felix på ferie i utlandet. Ingen tvil om hvem som er rager høyest. Foto: Privat

Vinnerskalle

Felix har en ordentlig stor vinnerskalle, enten det handler om håndballkamper eller konkurranse på privaten, og han elsker håndballkamper for de store anledningene.

– Jeg gir alltid hundre prosent og skal være best hver gang – på banen, men også når jeg spiller kort med familien eller konkurrere i slalåm og i bordtennis mot kamerater. Her er det ingen nåde. Å tape gjør meg forbannet. Og jeg stortrives med å spille kamper som betyr noe ekstra, som for eksempel en cupfinale. Men selvfølgelig hater jeg å tape en seriekamp også, forklarer den alltid blide og dønn seriøse unggutten som også har akslet den norske juniorlandslagsdrakten.

Felix vet hva som kreves dersom utenlandsdrømmen skal gå i oppfyllelse en vakker dag. Han vet også hva som kreves av utfordringer i styrkerommet skal musklene vokse ytterligere noen kilo. I benkpress ligger persen foreløpig på 125 kilo. I markløft ligger vektstangen på 230 kilo.

– Jeg elsker å pushe meg, gliser Felix som utenfor håndballbanen og styrkerommet betrakter seg selv som «glad, tullete og sosial person».

Humor

– Jeg liker å skape litt stemning rundt meg med mye humor, humrer Felix som på privaten har akkurat skiftet jobb – fra markeds-assistent hos malingprodusenten Nordsjø til vikarlærer i kroppsøving/lærerassistent på Kolbotn skole.

Juniorlandslaget er nevnt. Nylig ble det klart at Norge (sammen med Danmark og Kroatia) ble tildelt verdensmesterskapet for menn i 2025.

Både timingen, ambisjonene og Felix’ egen utvikling vil forhåpentligvis være midt i blinken for en norsk bakspiller med flagget på brystet på 205 centimeter pluss kanskje en meter og 20 centimeter (?) når han tar et hoppskudd, 115 kilo (?) muskler og 49,5 (?) i skostørrelse.

– He, he – vi får se…..Men jeg er villig til å ofre mye og legge ned alt som trengs – og prioritere deretter, smiler ungkaren lurt.

Så får tiden vise resten.

SLALÅM: – Jeg liker godt å stå slalåm, smiler Felix. Foto: Privat

7 raske om Felix:

Drivkraften: – Jeg liker det jeg driver på med. Håndball er morsomt; en slags kampsort for meg.

Energi: – Indre krefter pluss musikk før en kamp.

Interesser: – Være sammen med venner og finne på ting. Jeg liker godt å stå slalåm. Og familien er viktig for meg.

Musikk: – Jeg hører på det meste, men aller mest på rap. Jeg har ingen favorittgrupper, men har noen favorittsanger.

Mat: – Jeg er ikke veldig god til å lage mat. Hjemme er det pappa som lager maten. Jeg er fornøyd med kokken. Jeg like å prøve nye smaker.

Ferie: – Gjerne til utlandet. Bare gi meg en strand, sol, varme og blått hav. Eller jeg drar til Nord-Norge der begge mine foreldre kommer ifra.

Drømmer: – Om håndball.

3 kolleger om Felix:

Vegard Sørlie Tennfjord: – Han har hatt en utvikling det har vært moro å følge. Med hans fysiske egenskaper er det lett å sammenligne ham med en bulldoser, og mange vil nok kanskje tenke at han er litt skummel. Men når man blir kjent med gutten, er han bare som en stor bamse. I tillegg kan han kimse med at han har en av de morsomste latterne jeg har vært borti.

Aleksander Høiness: – Felix er en ung og veldig lovende spiller. Han er utrolig morsom og har en utrolig selvtillit både på og utenfor banen. Selv om han er en av unggutta, er det mye å lære av ham.

Nikolai Strickland: – En unggutt med masse håndballfremtid foran seg. Felix er også en helt suveren fyr å være på tur med og byr masse på seg selv.