Styrker laget med toppscorer fra Wacker Thun – Haslum

Styrker laget med toppscorer fra Wacker Thun

Haslum Håndballklubb er glade for å kunne meddele at Nicolas Suter (25) tilslutter seg rødtrøyene på en toårsavtale fra kommende sesong.

Han kommer fra sveitsiske Wacker Thun, hvor han har spilt i tre sesonger og blitt sveitsisk mester i 2017/18 og cupmester i 2018/19. Suter har også A-landskamper for Sveits på CV-en.

Suter er lagets toppscorer denne sesongen med 102 mål på 22 kamper – derav kun ett på straffekast. Det gir et snitt på 4,6 per kamp han spiller.

På prøvespill i januar

– Vi er veldig fornøyde med å kunne ønske Nicolas velkommen. Han var her i januar og leverte fra seg et meget godt inntrykk. Han har et godt driv med ballen, er god mann-mann og har et bra skudd. Denne spilleren tror jeg vi kommer til å få mye glede av de to kommende sesongene, sier Haslum-trener Sten Stockfleth – og vil sammenligne han litt med Sander Andreassen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MØTTE ELVERUM: Suter og Wacker Thun møtte Elverum i Champions League forrige sesong. Nå skal han møte Elverum med Haslum-drakta på. Foto: Wacker Thun

Nicolas Suter gleder seg til å overta nummer 7 og regelrett følge i Andreassens fotspor, som har et snitt på 4,8 mål per kamp han spiller.

– Jeg ønsket meg nye utfordringer etter seks år med elitehåndball i Sveits. Viktor (Glatthard) fortalte meg mange positive ting om Haslum og jeg fikk et veldig godt inntrykk av klubben i januar. Jeg var vel ikke mye i tvil da jeg fikk et godt tilbud fra klubben, sier Suter.

Suter har tidligere spilt for GC Amicitia Zürich i to sesonger, to sesonger som ble kronet med den gjeve toppscorertittelen i ligaen.

– Det har blitt mye sveitsisk håndball de siste månedene. Jeg vet vel stort sett litt om de fleste klubbene nå, smiler Haslum-sjef Sten Stockfleth.

Kanskje ikke så dumt – fra og med høsten skal mest sannsynlig Haslum ut i Europa igjen og da kan det plutselig være et sveitsisk lag som står på motsatt banehalvdel.

– God målscorer

– Vi får en god spiller. En god målscorer og en person som vi har fått et veldig godt inntrykk av, fortsetter Stockfleth.

Suter forteller at han helst ønsket seg til skandinavisk håndball. Dermed dukket det opp tilbud fra flere danske og svenske eliteserieklubber – og Haslum.

– Men helheten med Haslum traff meg godt. Det er en klubb som ønsker å bidra til spillernes utvikling og som virker å satse, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MØTTE STORKLUBB: Han har møtt storklubb på storklubb med Wacker Thun – her mot polske Wisła Płock i Champions League. Neste sesong blir det et skifte fra grønt og hvitt til rødt for 25-åringen. Foto: Wacker Thun

Mens den sveitsiske eliteserien er preget av mye fysisk tøft spill, er den norske litt annerledes.

– Jeg har et inntrykk av at du må være bedre teknisk i Norge og spillerne virker bedre trent. Samtidig må du også spille raskere håndball her, sier Suter.

Men han tror overgangen kommer til å gå glatt – og får støtte av Haslum-sjefen.

– Nå har jeg sett han live såpass mye og hatt han her på trening noen ganger, at den overgangen skal nok gå helt fint, avrunder Haslum-sjefen.

– Jeg gleder meg til å sette i gang, smiler Suter.

Suter tilslutter seg rødtrøyene 1. juli 2020.

Fakta: Nicolas Suter

Nasjonalitet: Sveits
Fødselsdato: 07.12.1994
Høyde: 193 cm
Vekt: 93 kg
Posisjon: Midtback
Tidligere klubber: HSC Suhr Aarau, GC Amicitia Zürich (2015-2017), Wacker Thun (2017-2020) og Haslum (2020-)