Anders – aldri mett på suksess – Haslum

Anders – aldri mett på suksess

(PORTRETTET): Han har vært «førstereisgutt» en gang. I dag er han bindeleddet blant spillerne i Haslum og elevene på Bjørnsletta skole og Wang Toppidrett.

Anders Røe en bauta på Haslum-laget. Den 31 år gamle lagkapteinen og skolelæreren står bokført med godt over 400 kamper og kan skilte med hele ni titler i den røde drakten.

– Jeg husker selv da jeg i 2005 hospiterte på A-laget og året etter debuterte jeg i eliteserien med Haslum. Jeg ble tatt godt i mot og kjente meg raskt trygg. Tålmodighet og tillit er nøkkelord som den gangen og den dag i dag skal man ha en sjanse for å lykkes, forteller Anders som har vært lagkaptein i hele syv år.

Da etterfulgte han Einar Sand Koren.

– Det var stort at landslagsspilleren Einar plukket ut meg til kapteinrollen. Han så på meg som det naturlige valget. Å være leder betyr å bry seg, tørre ta ordet, være bindeleddet mellom spillerne og trenerne og tørre å si ifra begge veier.

Dagens trener, Sten Stockfleth, sier følgende om lagkapteinen sin:

– Anders er en haslumbauta. Han har vært i klubben lenge og kjenner den ut og inn. Han har masse erfaring. Han er hundre prosent seriøs og går foran som et godt forbilde og leder.

Generasjonsskifte

Da den unge og ambisiøse håndballspilleren Anders (opprinnelige fra Njård) entret Haslum og den gangen ærverdige Nadderudhallen, var laget midt oppe i et generasjonsskifte.

– Morgan Lunde og den generasjonen der ga seg med håndballen. Men det var likevel igjen flere gode utfordre som Erlend Mamelund, Steven Larsson og Andre Kolstad mot en gjeng unggutter som skulle bryne seg imot dem.

Resten er Haslum-historie. Etter egne utsagn hater han å tape håndballkamper, er en kriger i forsvar, er en godt synlig og ansvarsfull lagkaptein og en som alltid går foran – uansett. Han har vunnet alt man kan vinne i Norge, og det opp til flere ganger – i tillegg til også å være assistenttrener for gutter 04-laget i Haslum.

Tottenham

Utenfor banen beskriver 31-åringen seg som en ganske rolig person, en som liker å ha mange baller i lufta, men også en som kan slappe av.

– Jeg tar gjerne en tur på hytta, hvor jeg bare slenger meg ned på sofaen. Eller jeg reiser bort en tur til utlandet. Da aller helst til London for å se Tottenham eller jeg drar på storbyturer.

Portrettet fortsetter under bildet.

PÅ FOTBALLTUR: Kanskje ikke det beste fotballaget i England, men Anders er en ivrig Tottenham-supporter.

Men ikke uten reisefølge. Samboer Bettina er den naturlige reisepartneren. Hun er også Anders’ «sparringspartner» på håndballen.

– Hun er på alle hjemmekampene og er en dyktig støttespiller for meg. Hun er flink til å spørre meg om kampene. Hun skjønner også godt dersom jeg ønsker fullstendig ro etter en kamp. Da kan jeg være vanskelig å prate med, innrømmer Anders som også kan vise en helt annen side av seg.

– Jeg kan være en hverdags-romantiker, gliser han og forteller at han ved ankomst på Gardermoen etter bortekampen mot Nærbø nylig stakk innom et parfymeri, hvor han kjøpte en hudkrem med seg hjem til sin kjæreste.

– Og jeg vet hvor Bettina sitter i arenaen. Jeg kikker opp, får øyekontakt og gir henne et smil.

Anders setter også stor stas på at mamma sammen med nevøer og nieser følger sønnen og onkelen fra tribuneplass.

– Nå har mamma også meldt seg som frivillig under hjemmekampene. I tillegg er storebror med på sponsorsiden. Du må skrive at det burde lillebror også gjøre.

Portrettet fortsetter under bildet.

ANDERS OG BETTINA: – Jeg vet hvor hun sitter, kikker opp, får øyekontakt og gir henne et smil.

Hvor lenge Anders vil kle seg i den rød drakten, har han ikke tatt noen beslutning på ennå.

– Jeg har sagt at jeg tar en sesong til i utgangspunktet.

– Men skal du runde 500 A-kamper, da må du ta enda en sesong til, eller?

– Kanskje to sesonger til, da!

Ja, godt å vite – Anders er fortsatt sulten.

7 raske om Anders:

Drivkraften: – Det har forandret seg med årene. Før var det å nå så langt som mulig. Nå forventer jeg å ikke bli så mye bedre, men å være med Sten-prosjektet og bygge opp et topplag igjen. Jeg skal ta min del av ansvaret. Selvsagt har jeg troen på å fortsatt vinne titler.

Energi: – Trivselen – på idrettsbanen, på jobben og i klassen min på Bjørnsletta skole og på hjemmebane sammen familien min og leke med nevøer og nieser.

Interesser: – Jeg er generelt sportsinteressert. Favorittlag i fotball er Tottenham. Liker å oppleve ting. Gjerne også ta en kveldstur til byen. Og overnatting i skogen med kompiser.

Musikk: – Jeg er altetende og hører på det meste – må det når unggutta setter på full pinne på anlegget i garderoben. Michael Jackson er kulest.

Mat: – Jeg er god til både lage og spise mat. Jeg får skryt som kokk. Begynte tidlig med kokkelering. Liker å lage spennende mat. Men jeg er en like god spiser.

Ferie: – Familiehytta på Espa. Er alltid der om sommeren. Ja, vi feirer jul der også. Men liker også å reise til sol og varme.

Drømmen: – Å flytte inn i det nye rekkehuset på Haslum sammen med Bettina når det står ferdig om et års tid. Jeg drømmer også om alt det jeg har lyst til å gjøre og ha det gøy.

3 kolleger om Anders:

Kristian Gjestrud: – Anders er en veldig god mentor for oss unge. Han kommer ofte med innspill på hva vi unge gjør bra, og hvordan vi kan forbedre oss. En god lagkamerat.

Thomas Kristensen: – Anders er en person man kan stole på. Han er en fantastisk fin type både på og av banen. Han har også en god humor til tross for at han er kjempegammel.

Sander Andreassen Øverjordet: – Anders er en fantastisk fyr, som kan virke veldig uskyldig og snill på utsiden. Han er snill, men uskyldig er han neppe – he he. Som regel rolig og behagelig å være rundt. Han har også en fantastisk god humor.