– En dårlig dag for flere – Haslum

– En dårlig dag for flere

(Haslum – Elverum 28-33): Gutta var mildt sagt skuffet og frustrert etter tapet hjemme i Nadderud Arena – ikke bare over egne prestasjoner, men også over kamplederne.

– Dette var helt latterlig. En dårlig dag for flere enn bare oss, sukker Sander Andreassen Øverjordet.

– Vi kan jo ikke vinne håndballkamper når vi får så mange utvisninger, legger landslagsspilleren til.

Statistikken viser at hjemmelaget fikk syv to-minuttere og ett rødt kort. Gjestene fikk fire to-minuttere. Midtveis i andre omgang satt det tre Haslum-spillere utvist samtidig.

Den ellers så rolige og sindige materialforvalteren, Terje «Halvi» Halvorsen, gikk til slutt bort til delegat Stein Thorleif Løkke og ristet oppgitt på hodet før han tuslet tilbake til plassen sin igjen.

Feil på feil

Rent spillemessig begynte det bra for Haslum. Hjemmelaget ledet 4-3 etter ti minutters spill og bakerst stoppet Trond Tjemsland flere giftige skuddforsøk fra Elverum.

Men så begynte det å «kladde» skikkelig for hjemmelaget i angrep. Feil på feil ble gjort, og Elverum takket og bukket og kontret inn syv-åtte mål av de 11 de gjorde totalt i første omgang.

– Uff ja. Feilene resulterte i mange baklengsmål. Dermed kom vi også bakpå, og vi begynte å henge med hodet. Kjipt – når vi vet at vi kan slå Elverum når vi gjør det vi skal gjøre. Vi spilte dårlig, meg inkludert, forteller Sander.

Han skjønner ikke hvorfor laget gjorde så mange tekniske feil i angrep akkurat i kveld.

– Vi har jo nettopp vært gode offensivt i de siste kampene, inkludert i cupfinalen.

Skal man oppsummere andre omgang, var det stort sett spill i undertall for hjemmelaget. Men laget i rødt skal ha honnør for at de aldri ga opp overfor motpartene i hvitt og i svart.

«Overfall»

Et godt stykke ut i første omgang skjedde en episode rett ved sekretariatet. Sander var i gang med å løpe raskt i angrep, da han brutalt ble «overfalt» av Elverums Rasmus Hjarnø Boysen og lagt i gulvet. Det var tydelig å se på Sanders grimaser i ansiktet at han hadde smerter i armen.

– Jeg fikk et overslag i armen. Om det var med vilje, vet jeg ikke. Men farlig spill var det, forklarer Sander.

Hjemmelaget fikk et stakkars frikast og en skadet bakspiller. Elverum-spilleren fikk ingen ting av kamplederne.

– Hadde det vært motsatt, ja da hadde Haslum fått straff, sier Sander som synes det er latterlig at håndballforbundet igjen setter opp dommerparet Mads Dahlby Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen til å lede nok et oppgjør mellom nettopp disse to lagene. Det samme skjedde også i cupfinalen.

– Sånn er det tydeligvis bare. Vi kan jo ikke klage, sukker Sander som ser frem til en liten pause nå.

– Det har vært mye for min del nå. Cupfinale. En måneds samling med landslaget og EM-spill samt at det naturlig nok blir mye spilletid på meg i klubblaget. Nå skal jeg restituere meg og hvile frem mot kampen om to uker igjen. Da kommer både jeg og laget sterkere tilbake, lover han.