Klart for «knokkelkampen» – Haslum

Klart for «knokkelkampen»

Spenningen, trøkket, rivaliseringen, prestisjen og duellene er bare noen av ingrediensene som ventes da erkerivalene Haslum og Elverum møtes til seriekamp onsdag.

– Ja, det kommer til å gå en kule varmt, kan Anders Røe nærmest garantere – lagkapteinen som har vært ute en vinterdag før.

«Hatkamper»

De ulike idrettene har sine rivaliseringskamper eller «hatkamper» som folk flest ofte kaller disse oppgjørene. Fotballen har det; Rosenborg – Molde eller Vålerenga – Lillestrøm om man heller vil. Ishockeyen har det; Vålerenga – Storhamar. Og håndballen har det; Haslum – Elverum.

– Både Haslum og Elverum har kjempet og knivet mot hverandre i håndballoppen gjennom mange år. Klubbene har drevet på forskjellig vis. Vi har utviklet unge spillere. Elverum har mer vært et kjøpelag. Da har det vært lett å slenge meldinger til hverandre. Dermed har også rivaliseringene mellom klubbene også utviklet seg, forklarer Anders.

TAPTE ETT POENG: – Unødvendig, men vi har skiftet fokus og er klare for å møte Elverum. Foto: Solveig Jåstad

Stabile

Haslum må to år tilbake i tid sist laget beseiret Elverum; i sluttspillet for to år siden. I det seneste møte lagene i mellom, cupfinalen i desember 2019, fulgte Haslum erkerivalen helt inn til døren, før NM-gullet røk i sluttminuttet.

– Ja, både i cupfinalen og i seriekampen i Terningen Arena i høst var vi tett på. Jeg er hundre prosent sikker på at vi vil levere nok en god kamp – godt nok til å slå Elverum denne gangen. Men da må alt selvfølgelig stemme.

– For egen del synes jeg at vi har begynt å stabilisere oss på et høyere nivå i forsvarsspillet, vi er trygge på hverandre og det ser veldig bra ut – til tross for at vi avga ett poeng mot Nærbø nå på søndag. Vi har seks bakspillere som alle leverer om dagen. Godt å vite dersom en av oss ikke har dagen, forteller lagkapteinen.

Heve listen

– Og – jeg håper dommerne tørr å heve listen når Haslum og Elverum møtes. Det må være lov til å trøkke til. Spillerne vil det gjerne. Og tilskuerne vil det gjerne også, legger Anders til som fikk rødt kort i Terningen Arena i høst.

– Jeg står ved det, smiler han.

At motstanderen kommer fra spill i Champion League foran nesten 10.000 tilskuere sist helg, skremmer ikke lagkapteinen.

– Vi kan mobilisere når vi må.