– Vi fremsto veldig solide. Det som skjedde på slutten skjer ikke igjen – Haslum

– Vi fremsto veldig solide. Det som skjedde på slutten skjer ikke igjen

Haslum-sjef Sten Stockfleth var så klart skuffet over at begge poengene glapp og at de gråkledde kun fikk med seg ett poeng hjem til Nadderud Arena, men skryter av troppen sin etter 32-32 mot Nærbø.

– Det var enormt små marginer fra at vi avgjorde kampen til vår fordel. Kanskje et litt høyt stressnivå som ledet til at vi gjorde noen enkle feil på slutten, sier Stockfleth, som forklarer at det er umulig å trene på slike scenarier og at man heller må lære av å stå i slike situasjoner.

– Det var sikkert hundre ting vi kunne gjort annerledes, men sånn er det og vi får ikke gjort noe med det. Vi ser fremover og er totalt sett veldig fornøyde med de første 58 minuttene og 30 sekundene.

Tok kommandoen

Mot Nærbø tok Haslum kommandoen fra 5-5. Raskt opparbeidet bortelaget seg en femmålsluke, men den ble kortet ned til tre mål halvveis.

Publikum i Nye Loen helte bensin på bålet de siste 30. Nærbø scoret først, men kampen stabiliserte seg utover – og Haslum var hele tiden foran.

På det meste med fem, også i den andre omgangen.

– Det er det jeg begrunner med at vi fremsto meget solide. Selv om de var kun noen få mål bak, holdt vi oss til konseptet og spilte vårt spill. Så kan man si at vi ikke gjorde det siste halvannet minuttet, men det kommer ikke til å skje igjen.

– Vi ser progresjon i arbeidet vårt, i spillet og vi tok etter kampen opp andre ting enn de siste tre baklengsmålene. Det er andre ting vi føler er viktigere enn det, selv om det også er viktig.

Overrasket med keepervalget

Ellers overrasket Haslum-sjefen de fleste ved å starte med Thomas Langerud i buret fra start.

– Thomas leverte veldig godt mot Runar. Han har vært veldig bra på trening og fortjente muligheten til å starte. Samtidig handler det også om at Trond fikk en hel kamp mot Fold og vi ønsket å få han i gang da. Nå har vi tre gode keepere som utfordrer hverandre, og det er slik vi blir bedre. Tøff konkurranse er bra, sier Stockfleth og tenker også på Karl-Henrik Stenkjær.

– I morgen skal vi være fornøyde

Allerede onsdag må hodene være på plass igjen. Elverum kommer til Nadderud Arena 18:30 og alt handler om å gjenskape en god prestasjon. Samt kanskje å ta en liten revansje fra cupfinalen.

– I kveld er det lov å være litt skuffa. I morgen skal vi være fornøyde med prestasjonen vår og bygge videre på den, for på onsdag venter en veldig tøff motstander. Slike kamper er litt ekstra morsomme å spille og være en del av.

– Vi håper å kunne finne tilbake til noe av det vi gjorde i cupfinalen, samt endre på noen små ting. Da blir det bra. Vi opptrer veldig stabile og solide for tiden, og vi kan si at vi er på riktig vei.

Fra kvalik til 5. plass

Akkurat de ordene stemmer nok greit. På denne tiden for ett år siden lå Haslum med brukket rygg og vaket mellom 9.- og 10. plass på tabellen. I kveld ligger bærumslaget på 5. plass med to poeng opp til 4. plass.

Og om det har vært noen tvil; det er teoretisk umulig å havne under streken denne sesongen.

Kampfakta