Tøff bortekamp venter – Haslum

Tøff bortekamp venter

Etter EM-pausen i januar har Haslum spilt to kamper og vunnet begge. Er alle gode ting tre når Nærbø skal beseires borte på søndag?

– Da må vi spille på topp, sier en krystallklar Haslum-trener Sten Stockfleth og fortsetter:

– Vi vet at Nærbø trekker mange mennesker som skaper bra trøkk i hallen.

Dårlig unnskyldning

Da Haslum og Nærbø møttes i høst i Nadderud Arena, spilte lagene 27-27.

– Vi gjorde flere personlige feil og Nærbø utnyttet mulighetene. De er gode på ankomst og kontra. Vi på vår side kom fra cupseier borte mot Drammen, og fikk litt utladning etter det – selv om det er en dårlig unnskyldning.

I de to foregående seriekampene mot henholdsvis Runar og Fold St.Hallvard var igjen Haslum trygge på seg selv og toppmotiverte. Forsvarsspillet satt godt og målvaktene Thomas Langerud (mot Runar) og Trond Tjemsland (mot Fold) imponerte. Med andre ord, ingen ting tyder på svak innstilling og dårlig oppladning foran søndagens bortekamp.

Slått Elverum

I god tradisjon har Sten og spillerne sett video av motstanderen før avreise. Han minner også om at Nærbø kan skilte med seier over serieleder Elverum hjemme i Nye Loen Nærbø de to siste sesongene.

– Det er en stor gjeng med lokale unggutter. Stammen i laget er født i 1998 supplert med noen spillere til. De har på imponerende vis ført Nærbø opp fra 2. divisjon til eliteserien.

Håper på Binai

Som alltid reiser Sten med 16 spillere til kampene, også når de skal fly. Han håper inderlig at storscorer Binai Aziz blir friskmeldt. Svensken måtte kaste inn håndkleet rett før kampstart sist mot Fold.

– Mye tyder på en friskmelding, kommenterer Sten.

Fortsatt er lagets målsetning topp 6.

– To poeng søndag betyr større luke bak oss på tabellen, sier Sten og har sluttspillet i tankene.

Haslum ligger foran serierunde 17 som nummer fem på tabellen med 18 poeng. Nærbø ligger to plasser og to poeng bak Bærums-laget. Kampstart søndag er klokken 17.00.

KAMPKLAR? – Mye tyder på en friskmelding, sier Sten Stockfleth om ballvirtousen Binai Aziz. Foto: Victor Iversen