Supermoppere i særklasse – Haslum

Supermoppere i særklasse

De har slitt ut et hopetall av mopper gjennom 17 år, men Elisabeth Wahlund (45), Ole-Petter Karlsen (52) og Inge Lise Sveen (53) består.

– Vi har vært med siden 2003, det året Haslum rykket opp til eliteserien, sier Elisabeth stolt på vegne av alle tre.

Du har sikkert sett dem, mopperne som under kampen sitter i hvert sitt hjørnet klare for å rykke ut på kommando fra dommeren med en ting for øyet – tørke bort fukt som ligger på banen. Blir fukten liggende på banen, ja da kan spillerne skli og skade seg, ja i verste fall bli alvorlig skadet.

– Noen ganger må vi være ekstra raske utpå banen. Så fort et angrep er over og kampen fortsatt er i spill, kan dommeren be oss om å tørke bort en vannflekk på gulvet. Da må vi passe på at det forsvarende laget ikke kontrer tilbake når vi står der og mopper, forteller Ole-Petter.

Så trioen Elisabeth og samboer Ole-Petter sammen med bestevennen Inge Lise er nærmest uunnværlig når Haslums håndballgutter byr opp til kamp og fest i Nadderud Arena.

Storfamilie

Elisabeth og Inge Lise har spilt håndball selv i sine yngre dager for ViVil. Ole-Petter spiller fotball i ViVil, hvilket han fortsatt gjør. Ryktene sier at han er en storscorer der.

– Vi hadde lyst til å prøve noe nytt. Derfor meldte vi oss som moppere, forteller Elisabeth.

Trioen får ikke ros miljøet i og rundt klubben nok.

– Vi føler at vi er en storfamilie, hvor alle kjenner alle. Spillerne er kjempehyggelig. De prater med oss og vi jentene får også en klem av dem. Under kamper gir de oss også komplimenter for den jobben vi gjør. Etter kampen takker de oss på nytt. De roser oss for at vi alltid stiller opp, forteller Elisabeth.

Møter Elverum

Som spillere og publikum gleder de seg når det er trøkk i arenaen. Som når vi møter Elverum, smiler Inge Lise.

– Da kan det hende at vi ikke alltid hører om dommeren roper på oss samtidig som det er kaos på banen, slik at vi må følge ekstra godt med. Da må vi se etter om dommeren gjør noen tegn til oss, legger hun til.

For ordenskyld – Haslum møter Elverum i Nadderud Arena onsdag 19. februar med avkast klokken 18.30.

Private mopper

Det er en merittert supertrio i Elisabeth, Ole-Petter og Inge Lise som gjennom 17 år har moppet i Nadderudhallen, Oslo Spektrum, Telenor Arena og de siste fem årene i Nadderud Arena.

De bringer med seg hver sin private mopp til kampene.

– Tidligere ble moppene utsatt for hærverk. Når vi først har tatt med disse hjem, ja da sørger vi for at de blir vasket, rene og klare til neste kamp, forklarer Elisabeth.

På spørsmålet hvor lenge de holder ut med moppingen, svarer de nærmest i kor:

– Det må bli 17 nye år.

I (MOPPE)FARTA: Elisabeth Wahlund (f.v.), Inge Lise Sveen og Ole-Petter Karlsen.