– Bare to poeng som gjelder – Haslum

– Bare to poeng som gjelder

Søndag ruller seriespillet igjen etter en pause på en måned. Motstander er Runar borte samtidig som det også jobbes med å tenke neste sesong.

– Nå er det først kun to poeng som gjelder i Sandefjord, sier trener Sten Stockfleth som kommer med en aldri så liten advarsel med tanke på tabellsvake Runar:

– Riktig nok har Runar skuffet noe og har vært plaget av skader. Men Runar har et bedre lag enn der de ligger på en kvalifiseringsplass. De vil helt sikkert komme ut i hundre.

I tilsvarende kamp i høst, hjemme i Nadderud Arena, vant Haslum knepent 24-23.

– Vi ledet mye etter første omgang. Andre omgang ble langt jevnere, hvor vi avgjorde i siste sekund. Vi må stabilisere spillet vårt, sier treneren som innrømmer at han og laget har en kode å knekke denne sesongen.

– I serien har vi bare klart å vinne en bortekamp så langt, over ØIF Arendal, mens derimot i cupen har vi sterke borteseire over både Drammen og Fyllingen. Vi må gjøre alt for å snu den trenden i seriespillet. Hjemme har vi så langt ikke tapt. Forskjellen på borte og hjemme skal ikke være så stor som den er i år.

Samle overskudd

Ifølge Sten har laget brukt spilleoppholdet godt. Dog fikk spillerne en ukes pause etter cupfinalen. Deretter har det vært gode treningsøkter og laget har spilt et par treningskamper.

– Vi har samlet overskudd og vært fokuserte.

Med 14 kamper spilt og åtte kamper som gjenstår av seriespillet er ikke målsetningen for sesongen blitt endret.

– Vi innfridde det ene målet ved å spille cupfinalen. I serien skal vi være topp seks. Det betyr av vi må prestere jevnere og at bunnivået må bli bedre. Og vi skal være best mulig forberedt til sluttspillet, hvor vi skal minst nå en semifinale, oppsummerer Sten som bare noen dager før kamp råder over en bred og friskmeldt stall, inklusive alle nøkkelspillere, som er klare til kamp og to poeng i Runarhallen.

Neste sesong

Sten letter også litt på sløret med tanke på neste sesong.

– Det handler om spillestrategi og neste års spillerstall. Vi vet at Sander skal til Danmark. Således prater vi for tiden med to-tre spillere. Ingen er klare ennå, men de er veldig nære, sier en hemmelighetsfull trener i Haslum.