– En spiller for fremtiden – Haslum

– En spiller for fremtiden

Landslagssjef Christian Berge likte svært godt det han så av Haslum-spilleren Sander Andreassen Øverjordet under EM. 23-åringen er både glad og stolt.

EM-bronse til tross – alt har sin tid etter en måned med overnattinger på hotell, like lang tid med hotellmat og like lenge og intenst sammen med den samme gjengen.

– Selvsagt en fin erfaring å ta med seg. Men jeg må innrømme at jeg nok ble litt lei ost og skinke, spagetti og pasta. Derfor smakte det ekstra godt da jeg kom hjem til mamma og pappa som serverte taco, smiler Sander som allerede er tilbake i hverdagen igjen og trening sammen med klubbkompisene i Nadderud Arena.

– Klart jeg er mest glad, stolt og veldig fornøyd samt å ha bidratt med mitt inn i laget, sier bronsegutten.

Trangt nåløye

Ikke siden 2016 har en Haslum-gutt spilt et håndballmesterskap med flagget på brystet. Den gang var det Erlend Mamelund, selv om han riktig nok var utlånt til Kiel – men var likevel Haslums eiendom.

I løpet av kort tid har Sander tatt spranget fra aldersbestemt landslagsspill via rekruttlaget til EM-laget. Bare kort tid før mesterskapet debuterte Sander på A-landslaget under Golden League. Innsatsen der ble belønnet med en plass i EM-troppen.

– Klart en drøm har gått i oppfyllelse.

En ting er nåløyet Berge legger. Et kanskje enda trangere nåløyet er den interne konkurransen på Sanders plass som venstre back og som midtre bakspiller når lagkompisene heter Sander Sagosen, Gøran Johannessen og Christian O’Sullivan.

– Enten man spiller eller sitter på benken handler det om det kollektive; forberedelser inklusive video av motstanderen og ting vi gjør sammen før og under kamp. Vi må alle være klare for den jobben vi skal gjøre dersom vi plutselig blir kastet ut i kampen. Det handler om å være hundre prosent klar om man får sjansen – akkurat som da jeg var ung og ny i Haslum.

Fem mål

I den siste avgjørende gruppefinalen mot Slovenia fikk Sander sjansen.

– Da gjelder det å ikke tenke konsekvenser. Jeg hadde jo ikke spilt en håndballkamp på en måned. Jeg gikk ut på banen for å gjøre det jeg pleier – nemlig å spille håndball. Dog skal jeg innrømme at jeg var litt nervøs helt i starten.

Fasit: Fem mål og seks assist og seier med 33-30 samt Norge som gruppevinner.

I TV3-studio rett etter kampen roste Berge den unge Haslum-spilleren. Sjefen var trygg på at Sander sammen med Kolstads William Aar vil utgjøre Norges håndballfremtid etter å ha sett oppvisningen og prestasjonene deres på parketten.

– Klart det er både morsomt og inspirerende å høre.

Til våren handler det om OL-kvalik på hjemmebane mot Brasil, Chile og Sør-Korea.

– Men aller først er jeg klar til å ta ansvar mot Runar borte på søndag, sier den stolte og lykkelige bronsegutten fra Haslum.