Christian (19) må legge håndballskoene på hylla – Haslum

Christian (19) må legge håndballskoene på hylla

Christian Carter Haukås må legge håndballskoene på hylla. 19-åringen, som har en rekke aldersbestemte landskamper i porteføljen, har denne sesongen vært på utlån i St. Hallvard.

Det utlånet avbrytes, og Haslum Håndballklubb og Christian Carter Haukås har terminert kontrakten som strakk seg over to sesonger (fra juni 2019).

– Jeg har et veldig slarket korsbånd, som jeg har operert flere ganger – sist i høst. Kroppen min kommer ikke til å tåle belastningen som følger med håndball på et så høyt nivå i årene fremover. Det hadde røket på nytt og da hadde kroppen vært ødelagt for resten av livet, sier Christian Carter Haukås.

Han har i løpet av tiden i Haslum fått opplevd mye. På sin første a-lagstrening var han i en alder av 16 år, proffkontrakt ble signert som 18-åring.

Som 19-åring må han legge opp. Haslum-sjef Sten Stockfleth synes det er veldig synd, for Christian selv, men også for Haslum.

– Det står stor respekt av valget Christian har tatt, og jeg og Haslum som klubb støtter valget fullt ut. Han skal ha en kropp som skal fungere i mange år fremover, da er det helt riktig at håndballen blir prioritert bort.

– For Haslum som klubb er det veldig synd at vi ikke får sett Christian på banen i årene fremover. Vi har hatt kjempetroen på han og det er et stort talent som nå må legge skoene på hylla.

– På vegne av hele Haslum Håndball vil jeg takke Christian for innsatsen, det gode humøret og tiden som er blitt lagt ned i klubben, og jeg vil også ønske han masse lykke til videre med sine nye utfordringer, sier Stockfleth.

De kommende årene er i hvert fall godt planlagt for hovedpersonen selv.

– Jeg har 5,5 år igjen av medisinstudiet. Målet er å bli lege, og kanskje også forsker, smiler Carter Haukås.

Haslum Håndballklubb takker for innsatsen og ønsker lykke til videre!