Dagen før dagen signerte Kristian Gjestrud for to år i rødt – Haslum

Dagen før dagen signerte Kristian Gjestrud for to år i rødt

Rundt middagsbordet til Haslum-legenden Erlend Mamelund satte Kristian Gjestrud lørdag kveld penn til papir. Nå har han signert sin første proffkontrakt og er klar for spill i rødt ut 2021/22-sesongen.

Og det er ikke hvem som helst som signerer. Det er en lokal unggutt fra Bærums Verk – som faktisk også har gått samme vei som nevnte Mamelund:

Startet i Helset, fortsatte i Vestre Bærum, før han endte opp i Haslum foran årets sesong på amatørkontrakt. En helt naturlig vei, ifølge hovedpersonen selv.

– Det er skikkelig gøy, gliser 19-åringen Kristian Gjestrud.

Han fikk sitt gjennombrudd i Haslum-drakta tidligere i desember mot Follo.

– Haslum er veldig flinke til å utvikle unge spillere og det var heller aldri noen tvil da valget sto mellom Haslum og Fold før sesongen (på hvor han skulle spille, red.anm.), sier Gjestrud.

– Og å signere kontrakten på middagsbordet til Mamelund er vel litt kult da?

– Det er jo en person som er fra samme sted som meg, som jeg nå går samme vei som – og som jeg ser opp til som både person og spiller. Selvsagt er det litt ekstra stas, smiler han.

Han gleder seg stort over kontrakten, men kanskje like mye – om ikke mer – over morgendagens cupfinale mot Elverum kl. 16:30 i Oslo Spektrum.

– Det blir sykt gøy. Vi skal gi full gass fra start, lover han.

Haslum-sjef Sten Stockfleth er veldig glad for å få med unggutten på en avtale.

– Vi er veldig glade for at de lokale, unge spillerne våre tar steget og gjør seg fortjent til kontrakt. Kristian har i så måte virkelig fortjent dette. Han har tatt enorme steg bare siden i vår da han startet å trene med elitelaget. Han har et stort potensiale som vi gleder oss til å videreutvikle, kommenterer Haslum-sjefen.