Haslum og Sten Stockfleth forlenger samarbeidet – Haslum

Haslum og Sten Stockfleth forlenger samarbeidet

Haslum Håndballklubb og Sten Stockfleth (31) er kommet til enighet om en ny treårsavtale, gjeldende fra 1. juli 2020.

– Vi var aldri i tvil og dette var et ganske enkelt valg, sier styreleder i Haslum Håndballklubb, Knut Guldbrandsen.

– Det er kjempehyggelig å høre. Jeg er ekstremt stolt over å få muligheten videre. Haslum er klubben i mitt hjerte, sier Sten Stockfleth om ordene fra styrelederen.

Guldbrandsen mener klubben har tatt store steg under Stockfleths ledelse. Ikke bare på banen, men måten hovedtreneren har organisert resten av trenerteamet og de grepene som er tatt med å blant annet ansette fysisk og mental trener.

– Sten er veldig god på utvikling. Vi ønsker å fortsette det arbeidet som er påbegynt og det ville vært uheldig å byttet ham ut etter sesongen. Vi har stor tro på at Sten er den rette mannen for å løfte Haslum Håndball til nye høyder, sier Guldbrandsen.

På benken under rekruttkamper

Styrelederen poengterer også arbeidet som blir lagt ned på yngres lag fra Stockfleths side.

– Du ser ikke mange eliteserietrenere som er på benken under nesten alle 2. divisjonskamper, eller som følger G18, G16 eller G15 så tett som han. Han har ekstremt god kontroll på alle spillere fra G15 og oppover, og det er viktig at vi har en trener som også tenker utvikling av unge spillere, slår Guldbrandsen fast.

– For helheten i Haslum Håndball er dette den riktige løsningen. Sten har også opparbeidet seg en veldig god standing innad i spillergruppa og bygger klubb og lag kontinuerlig. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet, smiler Guldbrandsen.

Legger all sin tid i Haslum

Stockfleth selv har lagt ned enormt med tid for å få Haslum opp på bena igjen etter en famlende fjorårssesong. Resultatet: Ny treårskontrakt.

– Jeg legger all min tid i at Haslum skal prestere godt. Jeg ønsker å løfte Haslum til det nivået vi var på for noen år siden, og føler vi er på vei nå etter litt opp og ned den første perioden min. I år har vi kvalifisert oss til cupfinale og vi har hatt mange flere gode prestasjoner enn hvis vi bare ser tilbake på fjorårssesongen, sier Stockfleth.

Han mener selv at rollen som hovedtreneren i Haslum krever mer enn bare å lede eliteseriespillerne på treningsfeltet.

– Det har alltid vært et miljø for å følge opp spillere fra yngre lag, spesielt etter tiden med Tom-Eirik (Skarpsno). Hvis vi skal fortsette å løfte Haslum, som vi er i ferd med å gjøre, krever det at vi blant annet følger opp de yngre. Det samme gjelder dersom vi ønsker at noen av våre yngre spillere skal ta steget. Jeg synes det er morsomt å være med på 2. divisjonskampene og får sett spillerne på en annen måte enn når de bare trener med a-laget, sier Stockfleth.

– Vi har alle muligheter

Han har ambisjoner for Haslum de kommende årene.

– Vi skal fortsette å heve oss prestasjonsmessig og være med i den utviklingen de andre klubbene tar. Akkurat nå henger vi litt bak, men jeg skal bidra med det jeg kan, også håper jeg at alle vi som jobber i og rundt klubben kan bidra med hvert vårt til å løfte produktet. Det mener jeg vi er helt avhengige av om vi har som ambisjon å være med i toppen igjen, sier Stockfleth.

Haslum-sjefen ser lyst på de kommende årene om de rette grepene tas.

– Vi har alle muligheter. Vi liker å si at alt er mulig, og det er det også. Vi skal tilbake der vi en gang var, avslutter han.