Derfor signerte den fremadstormende høyrekanten ny langtidskontrakt med Haslum – Haslum

Derfor signerte den fremadstormende høyrekanten ny langtidskontrakt med Haslum

– Jeg har lyst til å bli landets beste høyrekant. Å spille i Haslum da er perfekt for min utvikling. Jeg har utviklet meg enormt i løpet av min tid på a-laget, og det er blant annet på bakgrunn av miljøet vi har her.

Nikolai Tveter Strickland (22) har rødt blod, og kanskje mer enn det også.

Et tydelig signal er i alle fall sendt. Høyrekanten har signert under på en ny kontrakt som strekker seg over de neste 3,5 årene. Debuten for Haslum kom i 2013, da i en alder av 16 år.

Men det var aldri gitt at nettopp han skulle fortsette i Haslum. Eller var det kanskje det?

Henvendelsene fra andre klubber, som ligger over Haslum på tabellen per dags dato, har vært mange.

– Jeg har fått mange tilbud fra andre klubber i REMA 1000-ligaen. Men, aldri har det vært noen tvil om hvor jeg skal fortsette karriéren min, og hvor jeg har lyst til å være. Det var egentlig bare et tidsspørsmål før vi ble enige, sier Tveter Strickland.

Han mener det skjer mye spennende i klubben, at unge spillere gang på gang har vist at det er i Haslum man oftest tar de siste stegene, og ikke minst trives han og føler han utvikler seg som håndballspiller under Sten Stockfleth og Erlend Mamelunds ledelse.

– Vi har et spennende prosjekt på gang her i Haslum. Vi jobber hver dag for å komme tilbake dit vi var for noen år siden, og vi fikk inn noen sårt trengte friske pust foran årets sesong. Jeg mener vi virkelig har noe veldig spennende og bra på gang. Allerede har vi fått bevist det med å kvalifisere oss til cupfinale, sier han.

Haslum betyr mye for Strickland. Det samme bekrefter forøvrig hovedtrener Stockfleth at Strickland betyr for Haslum.

– Denne klubben betyr alt for meg. Bare det å ha på seg den røde drakta er stort. Haslum er en stor familie, noe som er helt unikt i klubbsammenheng.

– Å vokse opp med Erlend (Mamelund) som sitt store forbilde, og attpåtil være så heldig å få spille med ham… Det er slik jeg ønsker å bli en dag her. Å bli et stort forbilde for unge, fremadstormende spillere som ønsker å bli god. Å bli en rollemodell for de yngre. Det har jeg alle muligheter til, og jeg ønsker å bli det.

Han har vokst mye, både på og utenfor banen det seneste året.

Tidligere har klubb og Strickland kun signert avtaler for ett og ett år om gangen, men nå er avtalens lengde på hele 3,5 år.

– Jeg har vokst litt, så ærlig må jeg være. Jeg skjønner mer hva som kreves for å være en spiller på eliteserienivå. Og det er kun ett sted i Norge jeg vil være for å utvikle meg til å bli landets beste høyrekant.

– Jeg vil være her lenge, og derfor valgte jeg å bli med på klubbens forslag om å signere for 3,5 nye år, sier han.

Haslum-sjefen er enig og forteller at det betyr mye for ham å ha med Strickland videre.

– Nikolai har tatt voldsomme steg det seneste året. Da tenker jeg ikke kun på utviklingen han har hatt på håndballbanen, men mannen er blitt voksen.

– Jeg synes det er et skikkelig sunnhetstegn for oss at Nikolai viser den tiliten ovenfor oss (signere ny kontrakt), på tross av at han hadde tilbud fra mange andre klubber hvor han helt sikkert kunne fått bedre økonomiske betingelser. Det er viktig for oss med lojale spillere som har et hjerte som banker for Haslum.