– Jeg opplever at vi er på rett vei. Vi har gjort mye bra – Haslum

– Jeg opplever at vi er på rett vei. Vi har gjort mye bra

Haslum-sjef Sten Stockfleth er sånn delvis fornøyd med starten på sesongen.

– Jeg opplever at vi er på rett vei. Vi har gjort mye bra, men mangler det siste lille før vi er helt fornøyd, sier han.

Treneren tenker på poengfangsten i serien. I cupen er han strålende fornøyd så langt.

– Det som ergrer meg mest, er at vi har rotet bort poeng på poeng mot lag vi har hatt kontroll på. Fyllingen-kampen sitter i, det samme gjør Fold- og Nærbø-kampen. Mot Halden var vi egentlig maks uheldig, selv om vi ikke skal ta noe bort fra deres prestasjon mot oss.

– Oppsummert skulle vi gjerne tatt litt flere poeng i serien, men at vi har prestert veldig bra i cupen og slått ut både Kolstad og Drammen, fortsetter hovedtreneren.

Ustabile

Ustabil er et ord som går igjen i Haslum-gangene. Toppnivået er bunnsolid, men periodene med bunnivå må kortes ned.

– Vi mangler det siste lille ekstra per nå, men jeg er ganske så sikker på at vi får det på plass om kort tid. Det er små marginer i år. Vi har ledet flere av kampene som vi dessverre ikke har klart å avgjøre til vår fordel. Litt uflyt har gjort at vi ikke står med noen ekstra poeng på kontoen nå, slår hovedtreneren fast.

– Hvis du, før sesongstart, hadde fått spørsmål om seks poeng i serien og semifinale i NM på dette tidspunktet – hva hadde du svaret da?

– Det skal være klart at vi er fornøyde med det som er blitt levert i cupen, men i serien mener vi selv at vi er litt bak skjema. Igjen må jeg si at jeg alt-i-alt er ganske fornøyd, svarer Stockfleth på det spørsmålet.

Om Sander Andreassen

Én som virkelig har bidratt til at Haslum er i semifinale i cupen og har seks poeng etter seks kamper, er Sander Andreassen.

Mandag skulle han egentlig gjøre seg klar til samling med rekruttene – men en telefon fra Christian Berge endret alt. Nå er Haslums playmaker i Håndballgutta-troppen i Danmark. Landslaget skal møte Spania og enten Danmark eller Frankrike i Golden League denne uka.

– Sander har levert bra lenge. Han har vært skadefri en god periode nå, og hevet seg enda et hakk fra tidligere. Den plassen (på landslaget) har ligget der for Sander hele tiden. Det har vært et tidsspørsmål. For hans del nå gjelder det å være skadefri, slik at han bare blir bedre og bedre. Det er veldig fortjent ut fra hva han har prestert til nå, smiler Haslum-sjefen.

Den kommende perioden

Neste oppgave for Haslum blir Elverum i Terningen Arena neste onsdag.

– Det blir fint for oss å møte dem nå. Det blir nok en kamp der vi har alt å vinne, og ingenting å tape. Elverum er soleklare favoritter. Vi skal gå ut på banen, prestere godt – også vet vi at hvis vi kommer opp mot vårt toppnivå, kan vi slå alle. Vi får sørge for at vi presterer så bra som vi kan – og se hva det innebærer.

En liten kamppause nå, før det kommer store oppgaver på rekke og rad – først Elverum borte (30. okt.), Drammen hjemme (6. nov.), FyllingenBergen borte (12. nov.), Kolstad borte (20. nov.) og BSK borte (24. nov.).

Sten Stockfleth gleder seg.

– Vi har først to tøffe kamper på rad i serien. Vi skal ha gode prestasjoner og opplevelser fra de kampene, og bygge selvtillit inn mot semifinalen mot FyllingenBergen. Det er hovedfokus nå, så tar vi de andre kampene etter hvert. Men, så klart – det er en tøff og veldig morsom periode vi står ovenfor. Alle slår alle i norsk håndball for tiden, og vi ønsker å være et lag som ikke taper.