For to år siden sikret han den skjebnesvangre straffen: – Utgangspunktet er perfekt – Haslum

For to år siden sikret han den skjebnesvangre straffen: – Utgangspunktet er perfekt

(DRAMMEN – HASLUM, TORSDAG KL. 19:15 I DRAMMENSHALLEN):

– Det var tungt. Det var kjempetungt. Det definerte på mange måter den sesongen. Nesten-sesongen.

Det erindrer Haslums visekaptein Vegard Sørlie Tennfjord to år etter semifinal-tapet i cupen mot Drammen.

Haslum spilte godt gjennom hele kampen. Det skal ikke sårs tvil om at noen dommeravgjørelser kunne hatt et annet utfall, sett med Haslum-briller.

Blant annet ble et skudd fra Håvard Johannesen underkjent på stillingen 23-24 – fordi dommeren ikke så at den var over streken. I påfølgende forsvar pådro Haslum seg en tominutters utvisning og DHK tok over initiativet.

Siste kast på ballen den kvelden var det Thomas Kristensen som fikk, etter at Vegard Tennfjord skaffet et straffekast.

– Det var flere enn Thomas som hadde muligheten til å vippe kampen i vår favør, og spesielt meg selv, sier en selvkritisk Tennfjord.

– NOEN SITTER MER I ENN ANDRE

Kampen satt lenge i minnet til Haslums strekkjempe.

– Det satt jo i da. Alle tap sitter i, og noen sitter mer i hodet enn andre. Å spille seg til en finale i Oslo Spektrum er noe av det største du kan oppleve, og da er det tungt å ikke vinne de kampene, uansett om det er jevnt.

– Når du er så nærme, da er det ekstremt tungt i lang tid etterpå. Cupen er et eventyr og cupfinalen er bonusen i det eventyret, mener han.

Det tok lang tid for Tennfjord og hans lagkamerater å mentalt komme seg over den smellen.

PERFEKT UTGANGSPUNKT

I morgen mener han det er på tide å revansjere seg. Og det kraftig.

– DHK har selv satt seg opp som favoritt til å vinne cupen i år. Det liker jeg. Fordi vi kommer inn som tidenes underdogs og har lyst til å prestere, vet vi kan prestere – og det kommer mange Haslum-supportere. Det blir moro, sier Tennfjord og fortsetter:

– Vi er nødt til å være offensive i hodet. Gå all-in hele veien, uansett om vi ligger foran med ti, fem eller bak med ett.

Han poengterer.

– Det er slik vi må angripe alle kamper i år, og spesielt mot Drammen. De er ikke uslåelige, selv om de ikke har tapt en kamp til nå denne sesongen. Det finnes svakheter hos oss, og det finnes svakheter hos dem.

IKKE REDD FOR NOEN

– Du er inne på noe der. Svakheter hos Haslum. Det svinger voldsomt i år?

– Det er ikke helt enkelt å si hva problemet er, og vi prøver å finne ut av det sammen. Kanskje er det fordi noen blir slitne og spiller mye, og jeg mener at vi på lørdag som var ikke tok like alvorlig på alle oppgaver. Så god er vi ikke. Fold er gode, alle andre lag er gode – og vi må lære oss å være påskrudd om vi ønsker å ta steget oppover på tabellen, slår Tennfjord fast.

Men i morgen handler det ikke om tabellplassering i REMA 1000-ligaen. Det er vinn eller forsvinn fra NM. Et norgesmesterskap Haslum vant senest i 2017 etter en heseblesende finale mot Elverum.

– Med de rammene som ligger tilrette i morgen, blir det bare sinnsykt moro. Det er slike kamper vi trener for hver dag. Og inngangen til kampen passer oss perfekt. Vi ønsker å prestere og DHK føler på presset om at de må til cupfinalen, smiler Tennfjord.

– Så du er ikke redd for noen på DHK?

– Nei, svarer linjespilleren kontant.

Avkast i Drammenshallen kl. 19:15 torsdag. Billetter til kampen kan du kjøpe på dhk.no, eventuelt kan du se kampen på TV 2 Sport 2 fra kl. 19:00.