Langerud kan nærme seg rekordraskt comeback – Haslum

Langerud kan nærme seg rekordraskt comeback

Fikk en alvorlig skade på øyet og måtte operere. Nå kan han være tilbake på håndballbanen om under to uker.

Det var i dagene før seriestart Sten Stockfleth fikk telefonen fra Thomas Langerud. Beskjeden var blytung – landslagsspilleren og målvakten som hadde storspilt i oppkjøringen, måtte gjennom en operasjon for et hull på øyet.

Oppsøkte lege selv

På fagspråket heter operasjonen Langerud måtte gjennom makulahull. Tidligere har han vært igjennom to operasjoner for netthinneløsning.

Hovedpersonen selv skjønte at noe var galt og oppsøkte på eget initiativ lege.

Beskjeden om operasjon var derfor ikke så tung.

HUSKER DU? ROSA SLØYFE-KAMPEN I NADDERUD ARENA SØNDAG KL. 18:00.

– Det gikk noen dager fra de første symptomene kom, til jeg fikk dratt til lege. Men, at det ble operasjon var forventet, skal jeg være ærlig. Jeg merket at noe var galt. Jeg merket at jeg rett og slett trengte det (operasjon, red. anm.), sier Thomas Langerud (19).

– Sånn er det noen ganger

Langerud ser lyst på det i dét som absolutt må ha vært en tung periode.

– Sånn er det noen ganger. Noen har plager med knærne, andre med låret. Jeg har hatt mitt å gjøre med øyet, samtidig har jeg ikke mye annet å klage over. Forhåpentligvis er jeg ferdig med det nå, sier målvakten og smiler.

Nå kan keepertalentet nærme seg et rekordraskt comeback på håndballbanen.

Iallfall på trening.

– Jeg har fått beskjed fra legene om at det ser veldig bra ut, de er fornøyde med rekonvalesensen og at jeg kan være tilbake på banen om rundt to uker.

Det er som at smilet på Thomas Langerud går rundt idet han sier ordene over. Man merker at det er dette unggutten vil og at han oppriktig gleder seg til å komme seg tilbake på banen igjen.

Allerede i gang med lett styrke

Allerede nå har han startet med lett styrketrening i samråd med leger og Haslums fysiske trener, Christian Ekelund Solberg.

– Foreløpig er det ingen vekter, bare stang. Det er veldig moro uansett, sier Langerud.

Om to uker kan det altså være duket for comeback på banen. Et comeback som kommer langt tidligere enn forventet.

Blant annet skal han bruke et par spesiallagde briller for å minske sjansen for nye skader på øyet.

– Men, jeg kommer nok til å være litt redd for ballen i starten. Spesielt på kantskudd og nærskudd, men forhåpentligvis «vokser» jeg det av meg etter ikke så alt for lang tid, avslutter Langerud.