Kriblingen som ikke vil ta slutt – Haslum

Kriblingen som ikke vil ta slutt

KOMMENTAR av markedssjef Eirik Oskarsen

Fire dager før eliteseriestart kribler det godt i magen.

Føler på en slags deilig lettelse, samtidig som man er nervøs.

Nervøs? Hvorfor er jeg det?

Fjoråret skal vi egentlig ha glemt, men det sitter liksom der. Litt i bakhodet fortsatt. Hvordan kunne det nesten ende så katastrofalt? Katastrofalt i betydningen av at vi endte på kvalikplass i Eliteserien, og måtte spille to ekstrakamper for å beholde plassen i det gjeve selskap.

Det tipper jeg mange har på følelsen om dagen. Man er liksom så spent i hele kroppen at man blir så nervøs at man ikke vet helt hva man skal tenke.

Men da er det godt å vite at innerst inne kommer vi til å gjøre en bedre sesong. Det er jeg hundre-og-ti-prosent-sikker-på. Jepp, 110%.

Hvorfor?

Sjekk laget vårt, er det første jeg vil svare da. Hovedtrener Sten (Stockfleth) har uttalt at ambisjonene for året er å komme topp 6 i serien. Et solid steg i riktig retning, sett fjorårets tabellplassering.

Men jeg vil dra den lenger. Hvorfor skal jeg forklare, først vil jeg si at jeg tror vi fort kan være med å kjempe om noe edelt i år.

Vi har (etter min mening) et av ligaens to beste kantpar i Thomas Kristensen og Nikolai Strickland og Stian Brevik og Mads Falck Rekstad.

Bak i banen har det syv manns store trenerteamet flust av muligheter å velge i.

Felix Lunde har tatt enorme steg bare siden kvalikkampene mot Nøtterøy i mars, Binai Aziz vet alle er god, Sander Andreassen ville jeg ikke byttet ut mot hvilken som helst annen spiller i den norske ligaen. Med Anders Røe vet du hva du får – ekte lojalitet og en som kjemper for emblemet på drakta hver gang. Du har en svært spennende danske i Aleksander Selmar som skal få tid til å finne sin plass på laget, Jostein Epland viste gryende form under sesongens første treningskamper før han ble skadet. Putter du på det norske 02-landslagets kaptein Aleksander Høiness, så vet du at du har et lag du kan gå i krigen med.

Bakerst har du Trond Tjemsland (som ikke trenger nærmere beskrivelse) og en spennende nysignering i Karl-Henrik Stenkjær som blant annet har stått fast på 96-landslaget. I løpet av sesongen hilser vi kanskje 00-landslagets Thomas Langerud tilbake igjen.

På linja er Dominic Grimstad, Vegard Tennfjord og Viktor Glatthard (en WOW-faktor) tre spillere med solid erfaring – og store potensialer. Med Vegard vet du hva du får. Dominic er en av ligaens aller sterkeste og til og med god på straffekast!

Det er ting som klinger godt i mine ører.

Etter denne kommentaren får jeg sikkert høre av alle utenfor – samt i og rundt klubben – at jeg er storambisiøs og ikke har peiling. Det kan så være, men det ser lyst ut.

Fra et nøytralt (…) synspunkt mener jeg det spillemessig ser veldig bra ut. Haslum har fått fart på seg igjen. Det er morsomt å se laget spille kamp. Aldri tidligere har jeg gledet meg så mye til treningskamper som jeg har gjort i år. Det virker det forøvrig som om andre også mener, hvis jeg bruker tilskuertallene på kampene som begrunnelse.

De strutter av selvtillit, de ofrer seg for emblemet på drakta.

Det er slik vi skal bli vant til å se Haslum denne sesongen. Og i mange år fremover.

Vi går på banen for å vinne alle kamper vi stiller opp i. Vinner vi alle, blir regnestykket enkelt. Sannsynligvis gjør vi ikke det, men det er det som er målet.

Vi har en historie vi er stolte av, men vi er overbevist om at den beste tiden ligger foran oss.

Lørdag starter vi på den beste tiden. Og neste søndag inviterer vi til årets første hjemmekamp – i en jubileumskamp det kommer til å lukte svidd av (mer kommer). Da tror jeg det ikke vil krible så alt for mye lenger. Heller ikke være så nervøs.

Jeg er sikker på at årets sesong blir en god sesong – enten det blir noe edelt eller ikke.

Bli med på vår spennende reise.

Enten som tilskuer, ihugga supporter (vi trenger flere!), partner, frivillig – eller hva du måtte ønske.

En fortreffelig Haslum-sesong ønskes!

Eirik Oskarsen er markedssjef i Haslum og forfatter av denne kommentaren.