Haslum ansetter fysisk trener – Haslum

Haslum ansetter fysisk trener

Haslum ønsker å utarbeide en enda bedre treningskultur utenfor håndballbanen. Christian Ekelund Solberg får i så måte en viktig rolle.

Haslum og hovedtrener Sten Stockfleth ønsker å profesjonalisere seg i alle ledd og få satt treningen i system slik at også spillerne lettere kan ta tak i områder de kan forbedre seg på.

Det går, blant annet, ut på testing og individuell oppfølging av fysisk trening med tilpasset treningsprogram.

Nå er Christian Ekelund Solberg, som har en bachelor i idrettsbiologi, og er i ferd med å avslutte sin master i fysisk prestasjonsevne, ansatt som fysisk trener for rødtrøyene. Han får ansvaret for denne tilretteleggingen og oppfølgingen av hver enkelt spiller.

– Målet er at de skal komme i bedre form. Det er en utfordrende oppgave, de har et stort forbedringspotensiale. Det er en ekstremt motivert gruppe, og det er artig å trene spillere som virkelig er interessert i hva jeg sier. Det blir artig å være med å bygge opp Haslum igjen, snu trenden og være en del av en tradisjonsrik klubb, sier Ekelund Solberg.

Den fysiske treneren har allerede startet i jobben og rukket å gjennomføre fysiske tester.

– Resultatene var ganske bra. Det vises at de har hatt ferie. Noen presterte veldig godt, mens andre har en god jobb å gjøre for å komme i form til sesongstart. Heldigvis er det god tid til seriestart, sier Ekelund Solberg og smiler.

Han skal være en del av trenerteamet og jobbe på treningsfeltet. Sten Stockfleth er klar på at han får en viktig rolle rundt laget.

– Vi mener at en fysisk trener vil bringe oss et steg videre, og her får vi inn en ressurs som skal ha fullt fokus på den fysiske biten for spillerne våre. Vi mener Christian er riktig mann for denne oppgaven, sier Haslum-treneren.

Kaptein Anders Røe er strålende fornøyd så langt.

– Christian har kommet inn som et friskt pust i gruppa vår og vi er veldig fornøyde med det som er blitt gjort så langt. Det er veldig positivt at Haslum tenker i denne retningen, sier Haslum-kapteinen.

Dermed består Haslums trenerteam av følgende personer kommende sesong:

  • Sten Stockfleth (hovedtrener)
  • Erlend Mamelund (assistenttrener)
  • Markus Rossavik (trener)
  • Ole Andreas Sverre (trener)
  • Christian Thue Bjørndal (keepertrener)
  • Christian Ekelund Solberg (fysisk trener)
  • Hege Brekke (mental trener)
  • Tuva Bilov-Olsen (medisinsk ansvarlig)
  • Johanna Myhrstuen (fysioterapeut)
  • Ragnhild Nygaard (fysioterapeut)