Haslum henter dansk U21-landslagsspiller fra Aalborg – Haslum
mde

Haslum henter dansk U21-landslagsspiller fra Aalborg

Danske Aleksander Selmar er klar for Haslum. 20-åringen har skrevet under på en toårskontrakt og kommer fra Aalborg Håndbold.

Selmar har vært en del av elitetroppen til Aalborg i to sesonger. Den høyreiste venstrebacken, på 199 centimeter og 101 kilo, hadde opprinnelig ett år igjen av avtalen med danskene, men forlater nå klubben til fordel for Haslum og den norske eliteserien.

– VELDIG FORNØYDE

– Vi er veldig fornøyde med denne signeringen. Aleksander er en spiller med et stort potensiale og som allerede fra og med kommende sesong kan bidra for fullt i eliteserien. Han er høy, han er sterk og har et godt skudd. Til høyden hans å være er han også veldig bevegelig. Han behersker det meste og har fått veldig gode skussmål av Sebastian (Barthold, tidl. Haslum-spiller) som har hjulpet oss med å få Aleksander til Haslum, sier trener Sten Stockfleth som fikk møte og se Selmar i aksjon under en tur til Danmark tidligere denne uken.

Den danske U21-landslagsspilleren gleder seg til å ikle seg den røde trøya i Nadderud Arena.

– Det var selvfølgelig flere grunner til at det ble Haslum til slutt. Først og fremst mener jeg det er på tide å ta det neste steget for min utvikling, og det betyr at jeg må til et sted hvor jeg får mer spilletid. En annen grunn er at jeg ønsker å prøve meg i utlandet, og jeg har ikke hørt annet enn gode ting om Haslum og for eksempel bruken av unge spillere, sier Selmar og fortsetter. 

– Det har egentlig vært førsteprioritet fra starten av, da jeg fant ut at det var en mulighet, å komme til Haslum.  

Han beskriver seg selv som en toveisspiller som kan bekle både 3er- og 2er-posisjonen i forsvar.

– Jeg er en stor og høy spiller med en god fysikk. Min største styrke er kanskje forsvaret. Angrepsmessig er jeg nok egentlig mest en duellspiller, men jeg tar skuddene om sjansen byr seg, sier 20-åringen og smiler.

FÅ TIMER

Fra Haslum sendte kontraktsforslag tok det kun noen få timer før et positivt svar var levert av Selmar. På tross av at han hadde tilbud fra andre danske klubber fra øverste og nest øverste nivå.

– Det var en veldig vellykket tur for oss. Aleksander er en spiller som passer godt inn i vår måte å spille håndball på, mener Stockfleth, som forteller at Haslum – forhåpentligvis – ikke er ferdig med å forsterke stallen foran kommende sesong.

– Det er mange ting som skal klaffe når man henter nye spillere, og vi har ikke økonomi til å signere spillere i hytt og pine. Vi er nødt til å finne de typene som passer inn hos oss, og vi er nødt til å treffe, fortsetter Stockfleth – og tillegger:

– Vi har positive dialoger med noen andre spillere også, men det er ingenting som er avklart enda.

Aleksander Selmar får draktnummer 44 i Haslum.