Skjøt Haslum til Bring-sølv i helgen – mandag signerte 16-åringen for tre år – Haslum

Skjøt Haslum til Bring-sølv i helgen – mandag signerte 16-åringen for tre år

2002-modellen Aleksander Høiness er et av de største talentene på mange år i Haslum. Nå har han signert for tre år.

Det er ikke bare en ung spiller som nå har signert.

16-åringen har opplevd ganske mye i sin relativt korte håndballkarriére i Haslum:

  • Kaptein på 02-landslaget med to kamper og seks mål
  • Sølv i Bringserien med Haslum
  • Debutert i 2. divisjon

Høiness har hospitert ukentlig med elitelaget denne sesongen, og belønningen er nå kommet i form av proffkontrakt. En proffkontrakt på tre år som hovedtrener Sten Stockfleth mener er vel fortjent.

– STOR TRO PÅ ALEKS

– Vi har veldig stor tro på Aleksander. Han har allerede bevist veldig mye på aldersbestemt nivå og på landslaget, og har noen ekstremferdigheter som det blir spennende å skulle utvikle videre de neste tre årene. Aleksander kommer til å ha en stor fremtid foran seg hvis han fortsetter å utvikle seg slik som han gjør nå, sier Stockfleth.

Venstrebacken rager 194 centimeter over bakken. Søndag var han sterkt delaktig i at Haslums G16-lag kom seg til finalen i Bringserien. Høiness puttet ti baller i semifinalen. I finalen endte han på tre.

– Det var en morsom opplevelse, og helt nytt for oss. Selvsagt surt at vi ikke klarte å stikke av med seieren mot Fyllingen, men det kommer flere muligheter, sier han.

Det er ikke mange 16-åringer som får muligheten til å signere proffkontrakt i så ung alder.

– Jeg er selvsagt glad for muligheten jeg har fått og skal jobbe steinhardt for å bevise at jeg har fortjent den. Det blir tre spennende år i Haslum, og dette er en klubb som satser på unge spillere. Det ønsker jeg å være en del av, sier Høiness.

Vi har fått tak i et bilde som viser en purung Aleksander Høiness og Erlend Mamelund i oktober 2013 etter en kamp i Nadderudhallen.

– Treneren er forbildet? 

– Erlend er selvsagt et forbilde. Han har opplevd det meste, og han har vært en av Norges beste spillere. Han er en av de store, sier Høiness.

HØINESS OG MAMELUND: Dette bildet ble tatt etter en kamp i 2013.

Sten Stockfleth skryter voldsomt av potensialet til 16-åringen, men poengterer at trenere og spiller skal skyndte seg langsomt.

Man har ingen hast.

– Vi forventer ikke at Aleksander skal inn å bidra fast på a-laget neste sesong. Planen er at han skal trene med de store gutta og bruke utviklingsarenaen i 2. divisjon og på G18 godt. Så får det heller være en bonus om det blir spilletid i eliteserien, fortsetter Stockfleth.

– Jeg har ingen hast, men gleder meg til å komme i gang, sier spilleren selv.