Haslum-sjefen: – Vi må stå mer kompakt bakover og få opp tempoet – Haslum
Foto: Øystein Syversen

Haslum-sjefen: – Vi må stå mer kompakt bakover og få opp tempoet

Sten Stockfleth har fått pulsen tilbake til normalen etter gårsdagens heseblesende oppgjør i Nadderud Arena, som nok ville satt de fleste med hjerteproblemer ut av spill.

Søndag tok Haslum så vidt seieren, i det som ble en høydramatisk og nervepirrende avslutning. Haslum-trener Sten Stockfleth innrømmer at det ikke ble mye tid til søvn i natt. I stedet brukte han tiden til å se oppgjøret i reprise – ikke bare en, men to ganger.

– For det første er det ikke en velspilt håndballkamp. Vi har noen marginer med oss og mot oss, og det samme har Nøtterøy. Det som overrasker meg mest, i ettertid, er at de kommer så lett til på linja. Det må vi rette på til onsdag, det er ikke holdbart, og det skal Nøtterøy ha kudos for.

– Khaled (Chentout, nr. 5) får gjøre som han vil med oss, og setter opp Lindström (Richard, nr. 4) i gode posisjoner, i tillegg til å servere linja som har en ekstrem uttelling. Vi prøvde å løfte med våre toere i forsvar, fastslår han dagen etter 32-31-seieren over Nøtterøy.

– Hvorfor gjorde dere det? 

– Fordi sidebackene til Nøtterøy har en enorm skuddstyrke, og har mye av spesialiteten sin der. Planen var at vi skulle ut i duell for å møte dem, gi de mindre rom og få de til å bli mer usikre. Vi lyktes delvis med det, men ikke godt nok. Derfor spredte det seg en liten usikkerhet mellom midtforsvaret vårt og toerne, som igjen gjorde at det ble mye plass for linjespilleren deres, analyserer Stockfleth.

– Egen del fremover? 

– Vi går for mye på langs og ikke direkte nok mot mål. I tillegg fikk vi heller ikke kontraspillet vårt i gang, men det henger sammen med at vi ikke traff godt nok i duellene bakover – og derfor heller ikke fikk noen redninger.

– Det virker som det er litt å rette på til returoppgjøret? 

– Ja, så absolutt. Nøtterøy leverte en meget god prestasjon, men for all del – vi skal sage av kampen når vi leder med fem-seks mål. Prioritet en frem til onsdag blir å stå mer kompakt bakover og få opp tempoet, sier treneren.

– For publikum må dette ha vært en heseblesende opplevelse? 

– Det er jo dette vi drømmer om! Å spille foran en hall som lager et ekstraordinær ramme rundt kampen. Jeg ønsker å gi skryt til våre supportere, og Nøtterøys, for en fantastisk ramme rundt kampen. Det var helt ellevilt i går, og jeg håper vi kan gjenskape det flere ganger. Publikum avgjorde for oss i går, så mye kan jeg si.

Returoppgjøret spilles i Nøtterøyhallen onsdag kl. 18:30. Vinner Haslum, er plassen sikret. Tar hjemmelaget seieren, må det en tredje kvalkamp i Nadderud Arena til. Den vil evt. bli spilt onsdag 3. april kl. 18:30.