Haslum tok første stikk etter høydramatisk avslutning – Haslum

Haslum tok første stikk etter høydramatisk avslutning

Haslum-gutta og trenerne Sten Stockfleth og Erlend Mamelund kunne puste lettet ut etter en høydramatisk kvalkamp i Nadderud Arena.

– Denne kampen satte hele følelsesregisteret mitt på spill. Fra himmel til helvete, og tilbake flere ganger. Det kan ikke beskrives hvor godt det var å høre sluttsignalet og så se opp på uret at vi hadde scoret ett mål mer enn Nøtterøy, er Sten Stockfleths kommentar.

Han fikk se sitt Haslum-lag tidlig lede 6-4. Få minutter senere var det dog Nøtterøy som var foran med to, 10-8.

Stian Brevik sendte rødtrøyene foran 13-11 med fem minutter igjen av omgangen. Trond Tjemsland fikk lite hjelp, men tidvis ble det vist et toppnivå av både ham og resten av lagkameratene. Til pause ledet hjemmelaget 16-13.

– Det svingte noe enormt hele kampen.

Anders Røe åpnet scoringsballet i den andre omgangen. Da ventet nok de fleste på spikeren i kista, men den gang ei.

Nøtterøy kjempet seg sakte men sikkert inn i kampen igjen, og ti minutter før full tid var det vestfoldingene som ledet med to mål, 23-25.

I de påfølgende angrepene reduserte Haslum, før Nøtterøy la på igjen.

Og det var kapteinen som skulle bli den avgjørende faktoren for at det ble ekstraomganger. Røe banket, som en mang ganger før, inn utligningen, og vipps var det 29-29. Trond Tjemsland reddet det påfølgende skuddet fra Nøtterøy.

Da Felix Lunde gikk opp i lufta to sekunder før full tid, ble det helt stille i hallen. Og et rungende «neeei» var synonymt med det som ble vist fra Haslum-spillerne i den andre omgangen.

Men det skulle ikke stoppe der. 29-29 etter full tid betød ekstraomganger.

Og for en dramatikk det ble.

I første ekstraomgang klarte lagene bare å sette ballen i mål en gang hver, og dermed var det fortsatt likt.

Brevik hadde en stor mulighet til å sende hjemmelaget i føringen med under ett minutt igjen å spille av ekstraomgang to, men skuddet gikk i begge stolper og ut.

Uansett var det Haslum som kunne slippe juble høyest: Tobias Grøndahl sendte hjemmelaget – og supporterne – til himmels med sin scoring i siste sekund.

– En fantastisk følelse. Helt ubeskrivelig godt, men samtidig må vi være nøkterne. Denne prestasjonen holder ikke om vi skal vinne på onsdag. Da må vi opp flere hakk bakover – og få mer fart fremover. Nå skal det nullstilles, sier Stockfleth.