Tom-Eirik innlemmet i Wall of Fame – Haslum

Tom-Eirik innlemmet i Wall of Fame

Erlend Mamelund var den første som ble innlemmet i Haslums Wall of Fame. Nå følger tidligere trener Tom-Eirik Skarpsno etter.

(HASLUM – BÆKKELAGET 32-26): 

Haslum Håndballklubb feirer 20 år som eliteserieklubb i 2019.

I denne perioden er det mange spillere, frivillige og støttespillere som har betydd mye for klubben. I fjor ble Erlend Mamelund det første medlemmet i klubbens Wall of Fame. Nå får den eksklusive klubben sitt andre medlem når Haslums tidligere trener, nå trener for Bækkelaget SK, Tom-Eirik Skarpsno innlemmes.

– Jeg er beæret. Det er hyggelig å bli satt pris på. Men vi skal ikke glemme alle de andre som gjør en innsats for at klubben skal fungere, særlig vil jeg fremheve tidligere styreleder Sverre Sejersted og nåværende styreleder Knut Gulbrandsen som har ofret utrolig mye for Haslum, sier Tom-Eirik Skarpsno.

15 år i Haslum

Skarpsno var i Haslum-systemet i totalt 15 år.

– Tom-Eirik har satt Haslum på kartet nasjonalt, men også internasjonalt. Kanskje er det vi to som har hatt den største sportslige påvirkningen, med Tom-Eirik på benken og meg på banen, sier Erlend Mamelund.

Skarpsno, eller TES blant venner, har satt dype spor etter seg. Da han fortsatt var i Haslum tok han vare på både elite- og junioravdelingen.

– Haslum har betydd utrolig mye for meg. Det var her jeg startet håndballkarrieren min, det er denne klubben som har definert meg. Det var i Haslum jeg ble håndballtrener, sier han.

Han brakte håndballklubben til seiere i serien, cupen og tok med seg laget ut i Europa for å spille.

– Tom-Eirik er en veldig inkluderende trener som tar vare på folkene sine. Hvis du yter det du kan så får du oppmerksomhet, og han er flink til å bry seg om folk både på og utenfor banen, sier Erlend Mamelund om sin gode venn, forlover og tidligere kollega.

Dro til Danmark

Foran fjorårssesongen fikk TES et tilbud han ikke kunne takke nei til. Jobben som ventet var sjef for akademiet i den danske toppklubben TTH Holstebro og assistenttrener for elitelaget. Etter ett år ble lengselen etter Norge for stor, og da trenerjobben i Bækkelaget ble ledig kom han hjem igjen.

– Haslum og Bækkelaget ligner på mange måter på hverandre. To klubber med dårlig økonomi, men som nesten alltid har levert gode resultater med de laveste budsjettene. To klubber som jobber godt med rekrutteringen i ungdomsavdelingen, og to klubber som har fått merverdi av det igjen, sier han.

For resten av Haslum-familien var det litt uvanlig å tenke på TES i de blågule draktene til klubben fra andre siden av Oslo.

Føles rart

– Det var rart, også på den måten at han ikke skulle være i Nadderud Arena hver dag, sier Mamelund.

Vi lar Tom-Eirik få det siste ordet denne gang.

– En stor del av meg kommer alltid til å være Haslum Håndballklubb. Det er denne klubben som har betydd aller mest for meg, og jeg har så utrolig mange å takke. Jeg er beæret over at jeg har fått plass i Wall of Fame, sier han.

Tom-Eirik Skarsno ble innlemmet i Wall of Fame, som medlem nummer to, foran dagens kamp.

Les mer om Haslum HK Wall of Fame.