– Oscar har kommet tilbake som en bedre spiller – Haslum
Foto: Sverre Sejersted

– Oscar har kommet tilbake som en bedre spiller

Sten Stockfleth mener det ikke har vært vanskelig å motivere Haslum-spillerne under den tøffe perioden klubben har vært inne i. I kveld kom endelig to nye poeng, og de første på 35 dager.

I hovedrollene sto Trond Tjemsland, Stian Brevik og Dominic Grimstad.

Men Stockfleth vil også trekke frem Oscar Lysgård som virkelig tok ansvar med Sander Andreassen og Tobias Grøndahl på skadelisten.

– Det er godt å se at Oscar griper muligheten. Han fylte opp rommet etter spesielt Sander, men også Tobias. Oscar gjorde en veldig god figur, og jeg har alltid vist at han har kvaliteter. Alltid vist at han er god en-mot-en, men det som overrasket meg mest positivt i dag, var at han var flink til å få ut ballen til kant.

Lysgård ble skadet under en treningsturnering på Tynset i august. Det gjorde at vi ikke så ham på banen før Elverum sto på motsatt banehalvdel for to uker siden.

Stockfleth mener han, og de andre ungguttene i Haslum, er flinke til å ta tak tross skader.

LES OGSÅ: Haslums unggutter med råsterk seier

– Oscar har kommet tilbake som en bedre spiller, rett og slett. Han har lagt på seg mange kilo med muskler, og jeg merker godt at han har blitt en tyngre og sterkere spiller, som selvsagt kun er positivt som håndballspiller, medgir Haslum-sjefen.

– Han har ikke lagt på latsiden. Det samme kan man også si om de andre som er ute, og har vært ute. Jeg føler at mange er treningsvillige, gjør jobben. Det å gjøre det lille ekstra når man er skadet, gjør at man blir en litt bedre spiller når man kommer tilbake igjen. Der er Oscar et godt eksempel, sier Stockfleth.

Lysgård spilte store deler av kampen fremover for Haslum, og han takket for tilliten med å banke inn fem mål. I forsvar ble han byttet ut.

– Samtidig så handler det om å prestere flere ganger på dette nivået før man kaller det et gjennombrudd, sier Stockfleth, og trekker frem Lysgårds opptreden mot Elverum i sesongavslutningen i fjor som et eksempel.

Haslum-treneren var godt fornøyd med det han ellers fikk se av sitt unge mannskap.

Tross flere tap på rad, og over en måned uten poeng på konto.

– Troen har man alltid. Vi hadde spillere ute med skade i dag, det samme hadde Halden. At Rasmus Bech var skadet, gjorde at vi fikk den lille, ekstra troen inn mot kampstart, sier Stockfleth.

– I dag leverer vi på mange måter en veldig god kamp. Det etablerte angrepet er mye bedre enn tidligere, og vi får også løpt inn masse enkle kontra- og ankomstmål med spesielt Stian (Brevik) i spissen, avslutter treneren.

KAMPFAKTA 
Halden – Haslum (19-22) 34-38
Remmenhallen, onsdag kveld
Haslums lag og målscorere: Felix Lunde 1, Anders Røe 5, Viktor Glatthard, Vegard Tennfjord 1, Jostein Epland 7, Oscar Lysgård 5, Trond Tjemsland, Nikolai Strickland, Dominic Grimstad 7, Thomas Kristensen 3, Stian Brevik 9, Runar Åmot, Stian Grimsrud, Espen Jacobsen og Daniel Fallahinejad.
Toppscorer Halden: Hans Fredrik Cordt-Hansen, 9 mål
Dommere: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven
Utvisninger: Halden 5×2 min., Haslum 5×2 min..
Tilskuere: 425