Stockfleth foran Terningen-returen: – Semifinalen var en enorm skuffelse – Haslum

Stockfleth foran Terningen-returen: – Semifinalen var en enorm skuffelse

Sten Stockfleth prater ut om dramaet i Terningen Arena i mai.

(ELVERUM – HASLUM, ONSDAG KL. 18:30 I TERNINGEN ARENA):

Det var et skikkelig drama som utspant seg over tre kamper i Nadderud Arena og Terningen Arena i vår.

Første stikk gikk til Elverum, mens Haslum tok en sterk 29-28-seier i andre semifinale.

Det hele skulle dermed avgjøres 5. mai i Terningen Arena. Busslast med Haslum-supportere hadde tatt turen til Hedmark for å følge Haslums jakt på sluttspillfinale.

Det så glimrende ut. I 30 minutter.

Haslum overkjørte hjemmelaget fullstendig og gikk til pause med seksmålsledelse, 12-18.

I andre omgang sa det fullstendig stopp fremover. Keeper Morten Nergaard var i det umulige hjørnet og Haslums forsprang ble tatt igjen midtveis.

Totalt endte bortelaget på 26 scoringer. Elverum endte på 31.

– Det var en enorm skuffelse, erkjenner Sten Stockfleth litt over et halvt år etter.

– Det er det man kan karakterisere å gå helt ned i kjelleren. Jeg pleier å se alle av våre kamper opptil flere ganger i reprise, men den kampen har jeg ikke sett en gang i ettertid, sier han dønn ærlig. 

– Hvorfor? 

– Alle som driver med dette har jo lyst, og et ønske om, å vinne. Spesielt når man har muligheten til å slå ut de regjerende mesterne i tredje semifinale. Når man har et så sterkt ønske, og en så god mulighet, til å vinne, blir skuffelsen enorm når man ikke lykkes. Sånn føltes det etter kampen forrige sesong.

– Det er en kamp jeg egentlig skulle ha glemt, men ikke har glemt. En annen grunn er at jeg husker stort sett alt som skjedde i den kampen. Å se kampen på nytt ville nok bare ha forsterket skuffelsen. Livet må gå videre, men det der var knalltøft for alle sammen, fortsetter Stockfleth.

– Så det er fortsatt spesielt å møte Elverum? 

– Man har alltid blandede følelser mot dem, og det samme hadde jeg etter fjorårets kamper mellom oss. I mange av kampene presterte vi opp mot vårt beste, mens i noen klarte vi ikke å få ut det lille ekstra som kunne gjort at vi stakk av med seieren, mener han.

MØTES PÅ NY I MORGEN

I morgen stopper Håndball-Norge opp nok en gang. Erkerivalene møtes på nytt i samme arena som Haslum sist fikk et godt stykke skjær i baugen fra.

Stockfleth roer ned forventningene.

– Jeg føler det er en fin kamp for oss nå. Elverum leder i prinsippet serien, og vi har alt å vinne. Samtidig lever alltid oppgjørene mellom lagene sitt eget liv, uavhengig av tabellposisjon eller tilsvarende. Men, det er klart, det blir beintøft å møte dem. De er i driven for tiden, sier Haslum-treneren, og setter pekefingeren på at Haslum har variert alt for mye i prestasjonene i år.

– Alt for mye variasjon i våre prestasjoner, rett og slett. Spesielt i starten av kampene har det variert, og det har på mange måter definert hvordan kampene har endt.

– De kampene vi har startet godt, og ledet, har vi stort sett vunnet – med unntak av Fyllingen. Kampene der vi har kommet bak i starten og blitt jagende og ikke kommet helt oppi, har vi tapt. Vi må stabilisere det, sier han.

Han synes det er vanskelig å sette en spesifikk grunn, men mener det kan være mange faktorer som spiller inn samtidig.

– Vi har en ung spillerstall, som ikke er så bred. Og vi har også hatt litt for varierende prestasjoner som lag, og også varierende spiller for spiller. Enkelte spillere er man nødt til å forvente litt mer av, fortsetter Stockfleth.

– FYLLINGEN HENGER I

– Hva er du mest skuffet av til nå denne sesongen? 

– For min egen del er jeg skuffet over at vi ikke har klart å bikke noen av de jevne kampene i vår favør. Fyllingen spesielt. Der har vi et godt tak helt til det gjenstår ti minutter.

– Og jeg kunne kanskje ha gjort en bedre jobb på benken selv mot Fyllingen, så hadde vi vunnet. Personlig er jeg mest skuffet over den kampen, og litt det samme som laget; at vi ikke har bikket det til vår fordel i de jevne kampene. Jeg er ærlig skuffet over at vi ikke har prestert jevnere, og det må vi jobbe med, slår Haslum-treneren fast.

– Men du har hatt mange skader.

– Det blir for lett å skylde på, og det liker jeg ikke, men det er jo ikke til å legge skjul på: Vi var egentlig godt i gang med sesongen, også fikk vi noen skader som gikk utover treningshverdagen. Ut av steamen. Når vi så fikk alle tilbake igjen, følte jeg at vi var på gang. Så leverte vi ikke varene borte mot Runar.

– Alle lag har skader, så det er ikke så mye vits i å skylde på det, men det fikk oss absolutt ut av rytmen.

ELVERUM STORE FAVORITTER

Uansett skuffelser eller tap, Stockfleth gleder seg til å ta turen til Terningen Arena i morgen.

– Elverum er store favoritter til å vinne serien og har prestert bra så langt. Men, som jeg sa litt tidligere: Disse kampene lever sitt eget liv, og det kommer den nok til å gjøre i morgen også. Elverum er et lag vi elsker å spille mot og jeg håper spillerne våre har det lille ekstra når de står på motsatt side.

– Det handler om å gå ut og senke skuldrene, også får vi sørge for å gjøre en god prestasjon selv.

Se Elverum – Haslum på nettavisen.no/Amedia i morgen fra kl. 18:20.