Felix Lunde forlenget med tre år – Haslum
Foto: Gaute B. Iversen

Felix Lunde forlenget med tre år

Haslum Håndballklubb er glade for å kunne meddele at Felix Abrahamsen Lunde har signert en ny langtidskontrakt med klubben.

19-åringen skrev i fjor sommer under på en toårskontrakt med bærumsklubben. Nå blir den forlenget, og han blir dermed Haslums eiendom ut 2020/21-sesongen.

– Det er vi veldig fornøyde med. Han har hatt en god utvikling den siste sesongen, tross skadeproblemer i starten, og det er en spiller vi i trenerteamet har veldig stor tro på i fremtiden. Felix har fått mer og mer spilletid, det er et tegn på at han gjør mye riktig, – og selvsagt – at vi har tro på ham, sier Haslums hovedtrener Sten Stockfleth.

– ALDRI I TVIL

– Det var enkelt. Jeg var aldri i tvil, svarer Felix Abrahamsen Lunde (19) på spørsmål om han trengte betenkningstid da Haslum ville forlenge avtalen. 

– Det har vært et veldig bra år. Jeg er veldig glad for at jeg kom hit i fjor, og har utviklet meg godt. Opplegget er fint, og jeg får mye tilbakemeldinger fra Sten og Erlend (Mamelund), fortsetter han.

Den 2,04 cm høye venstrebacken kom til Haslum fra Kolbotn IL foran fjorårssesongen. Lunde føler han har utviklet seg på flere plan etter overgangen, men klarer ikke å peke på én spesiell ting.

– Jeg har på mange måter blitt en bedre «allround» håndballspiller, og ikke utviklet meg på noen områder mer enn andre. Hovedfokus under prosessen har vært at jeg hadde lyst til å signere kontrakt og at dette er en klubb jeg ønsker å fortsette i, sier Abrahamsen Lunde og drar på smilebåndet.

VIL BLI EN STØRRE BIDRAGSYTER

Nå har bakspilleren ett kortsiktig mål.

– Jeg vil bli en større bidragsyter for laget. Og det har jeg god tid til å bli nå, sier han.

Stockfleth mener vi fort kan se 19-åringen i utlandet om noen år.

– I fjor slet han, som sagt, med skader og kom mer inn i det mot slutten av sesongen der han bidro godt bakover i sluttspillet. Nå har han også tatt steg angrepsmessig, og trener du på et høyt nivå, blir du bedre. Han kommer til å bli bedre for hver dag som går, og fortsetter han denne utviklingen, er det ikke lenge til vi ser han i utlandet, mener Stockfleth, og fortsetter:

– Vi ønsker å satse på de unge guttene vi har. De spillerne som er i stallen og får spilletid har vi veldig tro på, og det er selvsagt et godt tegn for oss at Felix valgte å re-signere såpass tidlig i sesongen.