Brevik ute på ubestemt tid – Haslum
Runar Åmot (nr. 30) og Stian Brevik (nr. 23).

Brevik ute på ubestemt tid

NEDSLÅENDE NYHETER: Stian Brevik spiller ikke morgendagens eliteseriekamp mot Bodø. Det er også knyttet sterk tvil til om han blir klar til neste søndags hjemmekamp mot FyllingenBergen.

Det er fasit etter siste økt foran morgendagens 3. runde i Eliteserien.

– Stian har slitt med en strekkskade siden april. Det har gått opp og ned, og vært veldig bra til tider, men nå har han fått et tilbakefall. Han har selv vært veldig ivrig på å være med lagkamerater gjennom denne perioden, men på siste trening før Nærbø-kampen fikk han en trøkk i hamstringen, sier Tuva Bilov-Olsen, medisinsk ansvarlig i Haslum Håndballklubb, og fortsetter:

– Vi prøvde å behandle der og da, og ble enige om vi skulle se det an på oppvarmingen. Han valgte selv å bli med, men i etterkant har han fortalt at det ikke funket optimalt. Derfor har vi valgt å ta en avgjørelse nå.

Avgjørelsen innbærer at Brevik ikke blir å se i morgendagens tropp mot Bodø. Det sår også sterk tvil om han blir med mot FyllingenBergen neste helg. 

– Planen er at vi nå skal roe alt helt ned. Vi skal lage en plan for ham. Den må følges til punkt og prikke, og den utarbeides i samråd med Stian selv og trenerteamet, sier Bilov-Olsen.

SAKEN FORTSETTER UNDER BILDET. 

SKUFFET VENSTREKANT

Brevik selv er nedslått over nyheten som nå holder han ute av spill på ubestemt tid.

– Jeg hater å være skadet. I ettertid hadde det kanskje vært smart å roe helt ned etter sluttspillet, men jeg er dårlig på å ta meg selv ut av trening, og det har kanskje ikke vært en helt optimal dialog der mellom meg og fysio/trenerteam. Så slo jeg opp skaden uken før sommerferien og har spilt på 80-85 prosent etter den tid, sier Stian Brevik. 

Den siste tiden har han også nølt med å hoppe og spurte maks.

– Det har «dratt» veldig i låret de siste ukene når jeg har gjort forskjellige bevegelser.

– Det er slitsomt, dritkjedelig, og jeg blir oppgitt og sur av å være halvveis.

– Samtidig er det på tide å gjøre noe med det før det er for sent. Jeg kommer til å angre hvis jeg ikke gjør noe med det nå, påpeker han. 

ET HARDT SLAG

Sten Stockfleth er naturlig nok også ikke i perlehumør etter nyheten som overskygget det meste av den siste økten i forkant av Bodø-kampen på hjemmebane.

– Veldig synd. Stian har vært et klart førstevalg for oss i over ett år nå. Men når én er skadet, betyr det at en annen får muligheten. Nå får vi satse på at Runar (Helland Åmot) griper den, sier Stockfleth.

Helland Åmot har blant annet levert 11 mål i 3. runde i NM for Haslum denne sesongen.

– Han har hatt noen fine opplevelser, spesielt i cupen, men også i eliteserien. Han burde iallfall ha selvtillit, og jeg håper han tar den med seg inn i kampen, avrunder Stockfleth.