Kun dager før karriérens største kamp, er Tjemsland ute med skade – Haslum

Kun dager før karriérens største kamp, er Tjemsland ute med skade

Lørdag skal Trond Tjemsland ut i sin livs største kamp. Men en skade kan sette en stopper for drømmen om å spille mot noen av verdens beste håndballspillere.

Det var under en håndballøkt forrige uke at keeperveteran Trond Tjemsland pådro seg en strekk i leggen.

Han sto følgelig over møtet med Tom-Eirik Skarpsnos Bækkelaget sist lørdag, der Haslum vant med syv mål.

– Den er blitt bedre, men det var ikke akkurat lovende svar på testen jeg hadde i går, sier han.

– Han klarte ikke å løpe på testen vi gjennomførte i går, og det er en begrensning i kampsituasjon, sier Tuva Bilov-Olsen, medisinsk ansvarlig i Haslum Håndballklubb.

Hun forteller at Tjemsland har pådratt seg en muskelstrekk grad 1.

– Det tar rundt to uker før en slik skade leges, men det er selvsagt forskjellig fra person til person hvor lang tid det tar.

– Vi skal teste en gang til på fredag og ta en endelig vurdering da, fortsetter hun.

– VERDENS BESTE

Hovedpersonen selv var med i troppen da Haslum slo Hamburg i EHF-cupen på hjemmebane i 2015/16-sesongen. Det som da ble oppfattet som en bragd i håndballmiljøet.

Selv om det ble seier mot et av Tysklands beste lag da, setter han THW Kiels ankomst til Nadderud Arena lørdag høyere.

– Det blir den største kampen jeg har spilt. Det må jo regnes som det, selv om det er en treningskamp. THW innehar et lag med noen av verdens beste spillere, og det blir en stor opplevelse for oss alle å måle krefter mot dem, slår han fast.

– Nervøs før kampen? 

– Nei, det kan jeg ikke si at jeg er. På mange måter er jeg kanskje ikke det, fordi jeg vet at det er en treningskamp. Det er en mulighet for meg – og medspillerne mine – til å vise seg frem og ha det gøy, sier keeperen og drar på smilet.

Og forteller om han reaksjon da det ble klart at laget, som har vunnet Bundesligaen 20 ganger og Champions League tre ganger, meldte sin ankomst til Norge.

– Jeg tenkte bare: «Shit, dette blir kult!». Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri hadde trodd at de skulle komme på besøk til oss, gliser veteranen.

Som lover å gjøre det han kan for at det blir han som skal vokte buret lørdag kl. 19:00.

– Jeg er litt bekymret for at jeg ikke kan rekke kampen, men frem til fredag skal jeg ta det helt med ro, forsikrer Tjemsland.