Viktor Glatthard (24) klar for Haslum – Haslum
Foto: Peter Roland/Wacker Thun

Viktor Glatthard (24) klar for Haslum

24-åringen Viktor Glatthard er klar for Haslum Håndballklubb. Han kommer fra den sveitsiske mesteren Wacker Thun.

– Jeg ser virkelig frem til å spille for Haslum i den røde trøyen med nummer 6 på ryggen. Min intensjon er å hjelpe laget på alle mulige måter, spesielt i forsvar. Jeg håper å kunne bidra med mitt for at Haslum fortsatt skal være en ledende klubb i Norge. Og selvfølgelig: Hvis vi får muligheten til å duellere om en tittel, skal vi selvsagt være klare for det.

Med de ordene innleder sveitseren Viktor Glatthard sin Haslum-karriére. Han kommer fra den sveitsiske mesteren Wacker Thun, og ble forrige sesong kåret til årets publikumsfavoritt i den sveitsiske toppligaen. 

Glatthard forteller at han vet mye om Haslum.

– Jeg visste om historien til klubben før jeg signerte – Haslum er en kjent klubb i Sveits. Jeg visste også om suksessen og noen av spillerne som har spilt her. Pfadi Winterthur, som min tidligere klubb slo i årets sluttspillfinaler, spilte også mot Haslum for et par år siden i EHF Cup.

– Det jeg ikke visste var den positive tonen som er i klubben – akkurat som i Wacker Thun. Umiddelbart følte jeg på Haslum som et hjem, og jeg ser virkelig frem til å spille her.

– LITT SPESIELL OVERGANG

– Denne overgangen er av det litt spesielle slaget, innleder Haslum-trenerne Sten Stockfleth og Erlend Mamelund med.

I starten av juni tikket det inn en melding til Haslums trenerteam fra Rhein-Neckar Löwen-spiller Andy Schmid. Bundesligaens beste spiller i en årrekke fortalte at Glatthard skulle flytte til Oslo.

– Vi var selvsagt interesserte i å se på han ettersom han kom fra en såpass god klubb, og vi fikk oversendt flere kamper som vi tok en titt på. Uken etter var han på prøvespill i Nadderud Arena, og Glatthard overbeviste oss stort med sine forsvarsferdigheter.

Sveitseren er oppvokst i byen Brienz – i fjellområdet rundt Bernese Oberland. Glatthard har en master i psykologi, og ved hjelp av sin nåværende sjef i Sveits, Prof. Dr. Sabine Sczesny, kom duoen i kontakt med nøkkelpersoner ved Forskningsparken i Oslo. Fra august skal han jobbe som Research Assistant i hovedstaden.

– GODT INNTRYKK

Dermed har Sten Stockfleth og Erlend Mamelund fått signaturen til nok en forsterkning foran kommende sesong.

– Viktor er en skikkelig fyr, han passer rett inn i Haslums spillestil og er en spiller vi tror vi kommer til å få mye glede av i sesongen som kommer.

Glatthard gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer i Norge – som selvsagt er godt kjent for sin natur også utenfor landets grenser. 

– For meg er det en drøm som kommer til virkelighet; fordi jeg får spille for en så bra klubb. I Sveits hører vi mye om den fascinerende naturen og landskapet som er her, og jeg gleder meg til å se om Bærum kan konkurrere med min hjemplass, smiler Haslums nye nummer 6.

Og legger avslutningsvis til:

– Jeg ser frem til å lære meg norsk og lære mer om kulturen. Å gjøre det, samtidig som jeg skal jobbe som Research Assistant ved Forskningsparken, ser jeg på som en fantastisk mulighet.

Viktor Glatthard tilslutter seg Haslum-troppen ved månedskiftet juli/august. 

SPILLERFAKTA: 
VIKTOR GLATTHARD
Født:
15. november 1993
Høyde:
196 cm
Vekt:
96 kg
Posisjon:
Linjespiller