«Vi har satt oss et mål om å komme til sluttspillfinale. Da må vi ta en skalp.» – Haslum

«Vi har satt oss et mål om å komme til sluttspillfinale. Da må vi ta en skalp.»

Sten Stockfleth kan lede Haslum til sluttspillfinale i sin første sesong som eliteserietrener. Men, som han selv sier: – Da må vi ta en skalp først.

For det er ingen som helst tvil om at det er et av Norges beste lag – kanskje aller beste – som står på motsatt banehalvdel lørdag kl. 19:15 i Terningen Arena.

Elverum har vunnet tre kamper mot Haslum denne sesongen, Haslum har seiret i to.

Statistisk sett har oppgjørene mellom Haslum og Elverum alltid vært jevne. Rødtrøyene har gjennom tidene vunnet 24 av 45 oppgjør. Elverum 20. Kun én gang har det blitt uavgjort.

Men over til det viktige: Morgendagens kamp. 

Lørdagens avgjørende sluttspillsemi.

Stockfleth vet at Haslum kan slå Elverum, det ble bevist senest onsdag denne uka. Samtidig er ikke til å stikke under en stol at Elverum er gode. Til tider sist søndag fikk de Haslum til å virke som rundingsbøyer.

– Man er spent. Det tror jeg alle er. Man føler at man absolutt har muligheten til å vinne, men det er tøft å møte Elverum borte. Samtidig føler man at man har en god mulighet, sier Sten Stockfleth.

INTENSE KAMPER

Det har vært to intense kamper den siste uka mellom Haslum og Elverum. Enormt trykk fra tribunene, korps og harde dueller på banen.

Det er liksom klassikeren i Håndball-Norge.

– Hvis man vinner, får man automatisk mer selvtillit og trua på seg seg. Nå er det også slik at det er en del spillere hos oss som skal bort etter sesongen, og jeg regner med at de vil avslutte med stil. Det er morsommere å vinne kamper enn å ryke mot Elverum, sier Stockfleth.

– KNIVEN PÅ STRUPEN

Han har fått sett sitt eget mannskap tape 32-25 borte, før laget slo voldsomt tilbake – mye takket være en nærmest glitrende andreomgang – hjemme.

– Elverum har kniven på strupen. Alle der oppe forventer at de skal vinne mot oss. Men, det har på mange måter vi også. Vi har gått ut og sagt at vi vil til sluttspillfinale. Da må Elverum slås i morgen, og da gjelder det å treffe rett på spenningsnivået, så regulere.

– Du er inne på noe der… Det virker ikke som dere har truffet rett i starten av kampene den siste perioden?  

– Det er vanskelig å si hvorfor. I morgen blir det viktig med en god start. Det blir tungt hvis vi kommer bak med 5-6 mål i starten, selv om vi tidligere har bevist at vi kan komme tilbake. Vi kommer ikke til å gi oss, uansett hvordan kampforløpet skulle utarte seg, fastslår Haslum-sjefen.

ALT ER MULIG

Lørdag kveld går altså startskuddet for den avgjørende semifinalen med et 50-talls Haslum-supportere på tribunen.

– Dette sluttspillet har vært kjempekult, helt fra kvartfinalen og til nå.

– Å slå ut Elverum på deres hjemmebane hadde vært ekstremt moro. Vi må ta en skalp i morgen om vi skal til finalen, det har jeg all mulig tro på at vi kan klare.

For i Haslum er alt mulig. 

Se kampen mellom Elverum og Haslum på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no fra 19:00.