Torsdag kan Håvard Johannesens håndballkarriere være over – Haslum

Torsdag kan Håvard Johannesens håndballkarriere være over

Haslums visekaptein Håvard Bjørnskau Johannesen vurderer å legge klisteret og håndballskoene på hylla. Derfor spiller han kanskje sin siste Haslum-kamp på hjemmebane torsdag.

(HASLUM – HALDEN, KVARTFINALE 2, TORSDAG 18:30 I NADDERUD ARENA):

– Jeg har vært med i mange år nå. Det tar veldig mye tid og man trenger en topp motivasjon på dette nivået, noe jeg har savnet litt i vår. Samtidig har jeg også lyst til å ta en master, og det tar også mye tid, sier Håvard Johannesen. 

23-åringen skrev i fjor vår under på en 1+1-årskontrakt med Haslum Håndballklubb. Den terminerte han tidligere i april.

Og forteller at det er ikke mye som skal til for at han begir seg ut på en ny sesong i rødt.

Saken fortsetter under bildet.

– Jeg har lyst til å være med, men motivasjonen for å satse fullt må som sagt være tilstede. Det har den ikke vært de siste månedene. Men, det ligger også litt i det at jeg har lyst til å ta en master, og det må være tid og rom til håndballen. Slik det er nå, ser jeg ikke helt at jeg får tid og har motivasjonen til det. Da er det vanskelig for meg å skulle fortsette, sier Johannesen.

LES OGSÅ: Håvard Johannesen blir visekaptein

EKTE HASLUM-GUTT

Håvard Johannesen er en ekte Haslum-gutt. Han ble fostret opp gjennom Haslum IL og debuterte for Haslums a-lag allerede som 16-åring. De siste årene har høyrebacken slitt voldsomt med en skulderskade, og visekapteinen har vært igjennom en mang av operasjoner.

LES OGSÅ: Frykter for håndballkarrieren

Imponerende nok kom han seg tilbake på håndballbanen igjen – mot alle odds. Det mener Haslum-sjef Sten Stockfleth er beundringsverdig.

– Det er imponerende at han har kommet tilbake i et slikt slag, det var det ingen som forventet. Han har brukt flere år på å trene seg opp igjen etter den alvorlige skaden, sier Stockfleth.

– Håvard er også en skikkelig fargeklatt. Han oppfattes kanskje ikke som den mest utadvendte spilleren i troppen, men innad i gruppen er han et friskt pust. Det er virkelig synd hvis han velger å legge opp, men samtidig har jeg forståelse for valget hans, fortsetter Haslum-treneren, og skryter av forsvarsferdighetene til visekapteinen sin:

– Håvard er i mine øyne en av ligaens desidert beste forsvarsspillere. 

– HELT FANTASTISK

Johannesen medgir at han har hatt det «helt fantastisk» gjennom de rundt åtte årene på Haslums elitelag, selv om flere sesonger ble ødelagt av den nevnte skulderskaden. Den seneste sesongen har han derimot fått bidratt mer fremover også. 

– Det er en fantastisk gjeng, og da mener jeg alle rundt klubben også; spillere, frivillige, styret og administrasjon. Det er ingenting å utsette på det, sier Håvard Johannesen.

EN SISTE KAMP MED GJENGEN?

Søndag scoret han fem mål i første sluttspillkvart mot Halden. Torsdag kan håndballkarrieren være over. 

– Det er selvfølgelig litt rart å tenke på, men vi skal gjøre det vi kan for å framprovosere en kamp tre i Halden. Vi har alle muligheter til det, og alle vi spillere har stor tro på det. Innsatsen og motivasjonen til det er virkelig tilstede. Tidligere i år har vi slitt litt med tenningsnivået vårt, nå er det tilstede.

– Litt udyktighet og uflaks gjorde at vi tapte med to og ikke vant med to. Torsdag skal vi sette ballen i mål i stedet for på deres keeper, lover Johannesen.

 

Haslum Håndballklubb takker Håvard for bidraget så langt – og håper vi ser han i rødt også kommende sesong, men har selvfølgelig forståelse hvis vi ikke gjør det.