Søndenås siste ønske i rødt – Haslum
Foto: Sjur Stølen

Søndenås siste ønske i rødt

Snart skal et fire år langt Haslum-opphold avsluttes. Magnus Søndenå er blitt landslagsspiller og en av eliteseriens største profiler i løpet av sin Haslum–karriere.

Allerede i fjor sommer kunne han ha blitt solgt fra Haslum. Det ble ingen overgang for den sympatiske sandefjordingen for et drøyt år siden. Det angrer han ikke på nå.

I løpet av det siste året har han tatt store steg, vært med i flere landslagstropper, og utviklet seg både som menneske og håndballspiller.

Nå skal et fire år langt Haslum-opphold – med både opp- og nedturer – avsluttes med stil, og aller helst sluttspillgull.

Noe han mener er innenfor rekkevidde.

– Jeg har ikke lyst til å avslutte min karriere i Norge med å ryke ut fra kvartfinalen, ikke tale om.

– Det er lenge siden vi har spilt kamp, og derfor er det også vanskelig å vite hvordan vi står mot de andre lagene. Jeg tror vi må tenke litt sånn som når serien starter hver sesong; at det kommer til å bli litt rusk i starten av kampen.

– ENORM GLØD OG INNSATS

– Da er det ekstra viktig at vi kompenserer rusket med en enorm glød og innsats. Det er play-offs, nå må vi hente fram det lille ekstra. I sluttspillet gjelder det å være sulten, og det laget som vil mest, det vinner. 

Ordene tilhører Magnus Søndenå.

En spiller som ble hentet fra Follo foran 2014/15-sesongen etter å ha banket inn 95 mål for laget som den gang var i Eliteserien. Denne sesongen ble han Haslums mestscorende med 125 mål.

Først signerte han en kontrakt med HCM Midtjylland. Konkursfare i Danmark førte til at kontrakten ble revet i stykker, og vipps var Søndenå på klubbjakt igjen. Men, telefonen sto ikke lenge stille: I vinter ble høyrebacken klar for Ribe-Esbjerg, men først venter sluttspillet, før han skal følge barndomsdrømmen i Danmark.

– NØDT TIL Å FOKUSERE PÅ OSS SELV

Søndenå forteller om en enorm kamplyst. Etter en måneds pause, merker han godt at lagkompisene – og han selv – kribler etter å spille en tellende kamp igjen.

– Alt kan skje i dette sluttspillet. Men, vi er faktisk nødt til å fokusere på oss selv. Vi vet hvor bra vi kan levere når vi er på vårt toppnivå, og er det i noen kamper vi skal være det, er det akkurat nå. Vi må gripe øyeblikket, rett og slett.

– Nå har vi endelig en skadefri tropp – sikkert for første gang siden seriestart. Da må vi være offensive i hodet og løpe på absolutt alt. Så kan vi ta fri når vi har løftet pokalen i finalen, mener 26-åringen oppriktig.

– VI BLE MALTRAKTERT

Det et sterke lag i alle ender: Elverum, ØIF Arendal, Drammen, Kolstad, FyllingenBergen, Bækkelaget.

Og Haslum. Som røk ut i kvartfinalen forrige sesong.

– Det var fortjent, og noen av de merkeligste kampene jeg noensinne har vært med på. Vi ble maltraktert i to kamper på hjemmebane – og maltrakterte på bortebane mot Kolstad.

– Det tok tid, men jeg klarte å fortrenge det. Det var helt merkelig, og noe som ikke skal skje igjen. En pinlig avslutning på sesongen ønsker vi ikke, og vi har noe å revansjere – ovenfor oss selv og publikum i Nadderud Arena.

– MÅ SPILLE OPP MOT VÅRT BESTE

Og i morgen har Søndenå og lagkameratene første mulighet til å revansjere fjorårets tidlige exit. Dog ikke i Nadderud Arena.

– Vi må slå Halden, men disse kampene er veldig åpne. Vi har fått juling i tre av fire omganger denne sesongen og vet at vi må spille opp mot vårt aller beste. Det gjelder å ha hodet på rett plass og tenke én og én kamp av gangen, selv om vi har et felles mål og ønske.

Og ønsket: 

– Selvsagt sluttspillfinale. 

– Og når vi kommer til den, er det kun en ting som gjelder…, avslutter Magnus Søndenå.

 

Halden – Haslum – kvartfinale 1 – ser du i Remmenhallen eller på handballtv.com. Avkast er 16:00 søndag.

Torsdag spilles kvartfinale 2 i Nadderud Arena med avkast 18:30.