Haslum sikret seg Epland – Haslum

Haslum sikret seg Epland

Fant Søndenå-erstatter i Bergen.

Jostein Epland (23) er klar for Haslum Håndballklubb. Høyrebacken har skrevet under på en toårsavtale som trer i kraft etter inneværende sesong. Han kommer fra FyllingenBergen.

Epland er opprinnelig stordabu, men har de seneste årene spilt for FyllingenBergen i Eliteserien. Han ble fostret opp i Stord, før han vendte snuten til Haugaland HK.

– Jeg ser på Haslum som en kul mulighet. Det er en ung og sulten treningsgruppe, med en ung og sulten trener. Jeg har hatt en god dialog med Erlend (Mamelund), som selvsagt har vært med på å påvirke valget mitt. Jeg tror Erlend og Sten kan hjelpe meg til å utvikle meg videre som håndballspiller, og jeg har fått et inntrykk av at de vil satse på meg og gi meg tillit. Det var også avgjørende for valget mitt, sier Haslums nysignering.

81 MÅL PÅ 22 KAMPER

Venstreslegga har scoret 19 mål på sine 17 aldersbestemte landskamper. Denne sesongen har Jostein Epland scoret 81 mål på 22 kamper for FyllingenBergen.

Epland blir dermed Magnus Søndenås erstatter. Søndenå drar som kjent videre til dansk eliteserie og Ribe-Esbjerg HH etter at sluttspillet er over. Men, Epland har ikke noe hastverk med å komme seg ut.

– EN KLUBB MED AMBISJONER

– Jeg har et inntrykk av at Haslum har håndballspillere med ambisjoner, det er en klubb hvor man har lyst til å bli så god som mulig. Så får et eventuelt tilbud fra utlandet bli en gulrot – om det blir om ett år, to år eller fire år: Jeg har ikke noe hastverk med det. Viktigste for meg er at jeg nå kommer til et sted der jeg utvikler meg videre, og det er jeg veldig trygg på at Haslum er, forteller høyrebacken.

Og på sikt er også landslag et mål.

– Vil bli så god at jeg kan bli med i en slik diskusjon. Jeg har vært innom et par rekruttsamlinger, men det er ikke noe jeg stresser med. Men, blir man tatt ut, er jo det selvfølgelig veldig gøy, sier Epland, og beskriver seg selv som håndballspiller:

– Jeg er en energisk person som har stått en del ener i forsvar, men jeg mener selv jeg er en toveisspiller. I tillegg vil jeg si at jeg har et skarpt skudd.

Epland får draktnummer 13 i Haslum HK.