Stockfleth roser unggutta etter Elverum-tapet – Haslum

Stockfleth roser unggutta etter Elverum-tapet

Trolig er det lenge siden Sten Stockfleth har vært så fornøyd som i kveld etter et tap.

Med Sander Andreassen, Thomas Kristensen og Anders Røe utilgjengelig – i tillegg til at Magnus Søndenå fikk omgangssyke dagen før avreise til Elverum – var det et ganske så urutinert Haslum-mannskap som gikk på banen i Terningen Arena mot årets seriemester. Søndenå klarte imidlertid å gjennomføre kampen på det han selv omtaler som halv maskin.

– Med de forutsetningen du visste om før avreise, var du inne på tanken om at dette kunne bli en blytung hjemtur?

– Helt ærlig tenkte jeg ikke særlig mye på det. Men, man er jo alltid usikker når noen av de mest rutinerte, og noen av de som har spilt mest denne sesongen ikke kan spille. Sant skal sies; jeg reiste ikke med noen kjempefølelse, vi hadde alt å vinne, og jeg har alltid troen på at spillerne mine kan bidra på banen. Dagens kamp viser at man alltid skal ha det, medgir Sten Stockfleth.

Det var et ungt Haslum-lag som entret banen til Eliteseriens siste runde.

18 år gamle Felix A. Lunde reiv om seg med Elverum-spillere i midtforsvaret, 19-åringen Oscar Lysgård fikk en litt tung start på kampen med noen tekniske feil. Før det løsnet – også for ham. Unggutten, som skrev toårskontrakt med bærumsklubben i februar, hamret etter hvert inn seks mål. Nikolai Strickland fikk også vist seg godt fram i fraværet av langt mer rutinerte Thomas Kristensen. Høyrekanten ble av en lokal jury kåret til bortelagets beste.

– De grep sjansen i dag. Felix styrte forsvarsspillet godt, og han gjorde jobben sin. Oscar fikk vist noe av de kvalitetene han besitter, selv om han nok var litt nervøs i starten. På tross av det kan han også klappe seg på skuldra med godkjent innsats. Nikolai var god både bakover og fremover.

Jevnt lenge

Det var Haslum som tok initiativet i kampen. Rødtrøyene var foran både med ett og to mål innledningsvis. Helt til det plutselig sa stopp fremover på Haslums sjette mål. Åtte minutter tok det – fra 14 til 22 – før Haslum fikk satt inn sitt syvende ved Magnus Søndenå.

Haslum kan takke Håvard Åsheim – og et godt forvarsspill – for at Elverum ikke var foran med mer enn tre mål etter den perioden.

– Vi spilte veldig godt bakover. Det skal vi være godt fornøyde med, sier Stockfleth.

Elverum gikk inn til pause med 12-8-ledelse i sekken.

Aldri noe rykk

Elverum var foran i målprotokollen hele 2. omgang, men var aldri komfortabel mot det unge mannskapet Stockfleth hadde tilgjengelig.

Til slutt endte det 25-21 i Terningen Arena. Et resultat som sendte Haslum til 5. plass på tabellen.

Mål: Sluttspillfinale

Nå venter sluttspillet i april. Dermed blir det nesten en måneds pause. Den skal brukes godt.

– Målet er at alle som var utilgjengelig i kveld skal komme tilbake og bidra i kvartfinalen.

Hvem som blir kvartfinalemotstanderen blir avklart i morgen, men det meste tyder på at Haslum skal ut i to – eventuelt tre – kamper mot Halden.

– Da har vi en god sjans til å ta oss videre. Alt kan skje, og vi har en målsetning om å gjøre det bra i sluttspillet, slår Stockfleth fast.

– Kan du være litt mer presis i målsetningen? 

– Vi har et mål om å komme til sluttspillfinalen, og det har jeg virkelig troen på at vi kan klare.

Se kvartfinaletrekningen direkte fra Nadderud Arena på handballtv.com i morgen kl. 20:00. Etter trekningen er Haslum HK tilbake på Facebook med de første reaksjonene fra Haslum-troppen.