Haslum-sjefen med medalje i sikte – Haslum
Foto: Sjur Stølen/Digitalsport

Haslum-sjefen med medalje i sikte

Sten Stockfleth ser at medaljedrømmen lever. Plutselig står Haslum, ØIF Arendal, Drammen og Halden i en kamp om de to siste medaljeplassene, som gir et godt utgangspunkt inn mot sluttspillet.

Forutsetningene for Haslum-medalje er enkel: Helst må det bli åtte poeng – seks kan også holde -, men rødtrøyene er avhengige av at lagene over avgir poeng. Vinner Haslum mot Nøtterøy (i morgen, Nadderud Arena 18:00) og Drammen (onsdag, bortebane) ligger bærumslaget foran ØIF Arendal (en kamp mindre spilt) på innbyrdes oppgjør. Skal det scenarioet oppfylles, må også Halden avgi poeng.

– For å være helt ærlig vet jeg ikke hvor mye vi tenker på akkurat det (medalje). Vi vet at det finnes muligheter, men er avhengige av å gjøre jobben selv, i stedet for å tenke på alle andre. Vi får telle opp når sesongen er ferdig, men selvfølgelig følger man med på tabellen underveis, sier Haslum-sjef Sten Stockfleth.

THRILLERAVSLUTNING

Han ble vitne til en thrilleravslutning i Sør Amfi mellom ØIF Arendal og Drammen lørdag kveld. Stockfleth mener Haslums medaljesjanser kunne vært tilstede selv om det skulle blitt et annet resultat enn 30-30.

– Det var helt OK for oss. Alle resultater hadde, slik jeg så det, hatt noe positivt ved seg, og uavgjort var derfor helt greit hvis du har på deg Haslum-briller, mener han.

DRØMMER OM ÅTTE POENG

Fire kamper gjenstår. I morgen venter Nøtterøy (hjemme), Drammen (borte) førstkommende onsdag, Sandnes (hjemme) nest siste serierunde, og Elverum (borte) i siste serierunde.

Stockfleth håper på seks poeng, men mener Haslum fort kan ta åtte.

– Det kan også bli mindre. Elverum har vært best i år, så enkelt er det. Skal man slå dem borte er man avhengige av å komme opp på toppnivå. Samtidig er vi ett av få lag som har klart å slå dem i år, og det er absolutt mulig å stikke av med to poeng fra Terningen Arena, sier Stockfleth.

Som også sender en gratulasjon i retning Hedmark.

– Elverum har vært best og de har fortjent vunnet serien.

EGEN UTVIKLING

Haslum-sjefen mener det viktigste fremover er å fokusere på egen prestasjon, deretter resultat. Samtidig er Stockfleth krystallklar på at jobben i serien skal gjøres grundig og bra.

– Jeg føler det viktigste er å prestere godt, spille bra. Vi må sammen sørge for å være best mulig klar for sluttspillet, og akkurat dét er prí én fremover.

– Men vi må og skal gjøre jobben i de seriekampene som gjenstår, og da kan alt skje.

Stockfleth innrømmer at han kommer til å bruke de siste kampene av seriespillet til en blanding av øving inn mot sluttspillet.

– Serien betyr noe, og det er viktig å få fram. Men, det er klart at man håper man skal klare å toppe formen inn mot sluttspillet, det hadde vært utelukkende positivt, sier han.

USIKKERHETSMOMENTET

Thomas Kristensen har måttet overvære de siste Haslum-kampene fra tribunen. Nå begynner det å bli litt fremgang på skaden til den høye kantspilleren.

– Han har slitt med en skade i skulderen, og har således vært utilgjengelig. Nikolai (Strickland) har vært god i hans fravær, sier Stockfleth.

Og forteller at man ikke haster med å få Kristensen tilbake i spill.

– Vi vil heller ha en Thomas i toppform i sluttspillet enn akkurat nå, slår Stockfleth fast.

I morgen venter altså nedrykksklare Nøtterøy. Avkast i Nadderud Arena er kl. 18:00, og billetter bestilles her.