Dette venter Haslum i kveld – Haslum
Foto: Karl Braanaas

Dette venter Haslum i kveld

To storskyttere, et målmaskineri - og en god, dansk keeper. De som tror Halden blir en enkel oppgave, må tro om igjen.

Halden var laget som før eliteseriens 15. runde hadde scoret aller mest mål. 454 mål har Jan Thomas Lauritzens gutter laget i løpet av den første halvdelen av årets sesong.

Og to som peker seg spesielt ut på toppscorerlista er bakspillerne Trym Bilov-Olsen og Viktor Skillhammar. Førstnevnte har scoret 86 ganger, Skillhammar står bokført med 84 mål.

Halden er det laget som kanskje har overrasket mest i år. Østfold–laget har kun ett poeng opp til medaljeplass, noe som vil si at hvis de tar begge poengene i kveld, vil de klatre én plass opp på tabellen – til 3. plass.

Laget har vunnet ni kamper, tapt fire og spilt én uavgjort.

På det motsatte laget finner vi ingen soleklar toppscorer. Anders Røe og Magnus Søndenå har begge 70 mål, Thomas Kristensen har 64 før vi kaster i gang del to av sesongen. Stian Brevik er nestemann på lista med sine 54.

Haslum har innledet årets sesong så-som-så. Sten Stockfleth og Erlend Mamelunds disipler har prestert etter forventning i noen kamper, men også gått på et par smeller, der Kolstad og Falk peker seg ut.

Det har vært en sesong preget av en del skader på nøkkelspillere som Sander Andreassen og Anders Røe i enkelte kamper. Begge er imidlertid klare for kamp, og Andreassen gjør således comeback på håndballbanen for andre gang denne sesongen.

KAMPENS PROFILER

Anders Røe – Haslum
Haslum-kapteinen har vist en gryende form i seriespillet denne sesongen. Han har gått foran som kaptein i et relativt ungt Haslum-mannskap, og han har stukket av med banens beste-priser i flere av dem. Fortsetter han den gode trenden?

Viktor Skillhammar – Halden
Skillhammar leverer alltid godt. Iallfall nesten. Det er nok ikke mange som kan huske å ha sett Skillhammar levere få mål i en kamp. I dag blir han viktig for Halden, skal de stikke av med seieren. Takler venstrebacken presset som hviler på hans skuldre?