Dominic Grimstad blir i Haslum: – Mye å bevise – Haslum
Foto: Espen Hildrup

Dominic Grimstad blir i Haslum: – Mye å bevise

Vegard Tennfjord signerte under på en ny kontrakt med Haslum forrige uke. Nå har hans kollega på linja, Dominic Grimstad også bestemt seg.

Grimstad kom til Haslum fra Bodø HK foran fjorårets sesong. En sesong som var preget av mye skader. Denne sesongen startet derimot lovende, før uhellet igjen var ute.

Medisinsk ansvarlig i Haslum, Andreas Ranvik, fryktet at menisken i hans høyre kne var røket, men etter sigende skal det dreie seg om en mindre alvorlig skade, og muskelbunten, som løfter imponerende 150 kilo i benken, er snart klar for spill igjen. Mandag var han tilbake på håndballtrening igjen – for første gang siden starten av desember.

– Det går framover for hver dag som går. Det er lovende, og jeg håper at jeg nå kan være skadefri. Jeg føler at jeg er ferdig med skadene nå, erkjenner Grimstad.

– Mye å bevise

Under Sten Stockfleth og Erlend Mamelunds ledelse har Grimstad fått en litt annen rolle enn tidligere. Blant annet blir han brukt i midtforsvaret. Følelse av tillit og trygghet i Haslum gjorde at han ikke valgte å flytte på seg, tross tilbud fra andre klubber i Eliteserien.

Og at han selv føler han har noe uoppgjort i Haslum. 

– Det er spennende ting på gang her i klubben, og jeg har virkelig troen på det prosjektet som er satt i gang. Jeg har ikke lyst til å forlate denne gjengen nå, medgir 22-åringen.

– Samtidig føler jeg at jeg har mye å bevise. Jeg har ikke fått ut potensialet mitt enda, men det håper jeg skjer snart.

Som på sikt også har som mål å kjempe om enda mer spilletid.

– Først og fremst må jeg bli helt skadefri, og deretter har jeg som mål å utfordre Vegard (Tennfjord). Konkurranse skjerper alle – og vi to jobber veldig bra i team, smiler han.

– Uforløst potensial

Sten Stockfleth er glad for forlengelsen av kontrakten, og mener kontinuitet i spillerstallen er viktig gjennom prosjektet som er satt i gang.

– For Dominic gjelder det å komme tilbake. Han har konkurranse på strekplassen fra en annen av nysigneringene våre, Vegard Tennfjord. Det er bare sunt, og gir Dominic grunn til å pushe på, sier Stockfleth til Budstikka (krever innlogging).

– Hvor stort er potensialet til Grimstad som håndballspiller?

– Veldig stort, men det er et noe uforløst potensial. Han har vært uheldig med skader siden han kom hit, og det har nok hemmet utviklingen hans. Likevel tror jeg det er svært mulig for ham å ta steg som spiller, og det har han alle muligheter til hos oss, sier treneren.

– Konkurransen med Vegard gjør at jeg må skjerpe meg, sier Grimstad til haslumhk.no, men kan berolige de som i et øyeblikk trodde at linjespillerne fyker i tottene på hverandre:

– Vi konkurrerer om plassen som gode kompiser.