Snudde kampen – så startet nervedramaet – Haslum
Foto: Espen Hildrup

Snudde kampen – så startet nervedramaet

Haslum fikk det ikke til å sitte helt i 1. omgang, men skrudde opp tempoet i 2. omgang - og ledet komfortabelt. Så begynte nervedramaet...

(ØIF ARENDAL – HASLUM 29-30 (14-13)): Haslum-trener Sten Stockfleth innrømte på forhånd at det kom til å bli tøft, men sa samtidig at det viktigste var å få med seg en god opplevelse fra kampen. 

– Det hadde vært tungt om vi hadde tapt dette, erkjenner Stockfleth etter kampen.

Men den gode opplevelsen, den fikk han.

Han fikk attpåtil to nye poeng inn på konto – og en nervedramatikk som bare Haslum kan selge. 

Vi hopper over de første 50, og går rett på sak. Haslum leder komfortabelt 21-27 og alle tror poengene skal bli med til Bærum og Nadderud Arena. Så tar Marinko Kurtovic frimerke på Magnus Søndenå og Anders Røe, og Haslum virker ukomfortable. Gjør feil som ikke er blitt gjort tidligere i kampen og lar ØIF Arendal styre kampbildet totalt.

59.00: Haslum leder plutselig med ett mål, 28-29.
59.57: Josip Vidovic utligner til 29-29.
59.59: Anders Røe kaster ballen fra midten – og rett i blokka til Sondre Paulsen, som står i feltet i det han blokker. Dermed blir det dømt straffekast.
60.00: Kampens siste kast tas av kapteinen selv, Anders Røe. Han banker inn straffekastet – og sender Haslum opp på 15 poeng etter 13 kamper, samtidig som Haslum slår serielederen. 

– Det var deilig. Det er her vi skal være, og det er på dette nivået vi vet vi kan være hver gang, sier Anders Røe. 

Prestasjonsnivået til Haslum-spillerne har variert fra det perfekte til det motsatte gjennom hele den første halvdelen av sesongen. Sten Stockfleth mener de første 55 er det beste laget har prestert til nå under hans ledelse.

– Selv om vi ligger bak med ett til pause, føler jeg vi har god kontroll. Vi får noen enkle baklengsmål imot på kontra når vi bommer eller gjør tekniske feil i 1. omgang, men de siste 30 får vi styrt det mer, oppsummerer Haslum-treneren.

– Levere dette hver gang

Anders Røe har prikket inn formen igjen etter en liten dupp mot Sandnes og Elverum. Mot ØIF Arendal leverte han 9 mål – det samme endte han på mot Kolstad sist søndag.

– Det var bra i dag. Men vi må finne ut av hvorfor vi ikke kan levere dette hver gang. Det skal sies at vi kanskje trives litt bedre i kamper med mer trøkk og liv, men vi må bli flinkere i kamper mot ikke-attraktive lag, slår Røe fast. 

– Rett og slett bli bedre på å slå bunnlag.

Helt på det jevne

Både treneren og kapteinen er fornøyde med den første halvdelen av sesongen.

– Egentlig, ja. Vi skulle vunnet et par kamper til, dratt i land noen ettmålsseire. Vi var nære på en ny cupfinale. Nå handler alt om å fullføre mot Falk neste onsdag. Vinner vi der, vil jeg si den første halvdalen av sesongen har vært bra, sier Røe.

Stockfleth supplerer:

 

– Første halvdel har vært helt på det jevne. Kunne tatt noen flere poeng, men vi er fornøyde. Samtidig må vi innse at det er et jevnt nivå mellom topp og bunn i årets eliteserie, og slipper vi oss et par hakk ned, er bunnlagene ájour med oss. Vi skal sørge for å ha en annen inngang til kampen mot Falk neste uke.

Haslum – Falk har avkast klokken 18:30, og spilles neste onsdag i Nadderud Arena. Det er den siste kampen før eliteserien tar en måneds EM-pause. 

KAMPFAKTA
ØIF ARENDAL – HASLUM 29-30 (14-13)
Eliteserien 13. runde, Sør Amfi, onsdag kveld
Haslums målscorere: Anders Røe 9, Thomas Kristensen 6, Torjus Bjørnstad 5, Magnus Søndenå 5, Håvard Johannesen 2, Stian Brevik 2 og Vegard Tennfjord 1.
ØIF Arendals toppscorer: Josip Vidovic, 8 mål.
Utvisninger: ØIF Arendal 1×2 min., Haslum 2×2 min..
Tilskuere: 1170 i Sør Amfi