Dette mener profilene: – Et tydelig kjennetegn på Erlend er hans store håndballklokhet – Haslum
Foto: Espen Hildrup

Dette mener profilene: – Et tydelig kjennetegn på Erlend er hans store håndballklokhet

Erlend Mamelund fikk i dag fredet drakt nummer 11 i Haslum Håndballklubb - og ble samtidig det første medlemmet i Haslum HK Wall of Fame. Han har hatt en stor betydning for norsk håndball i sin rundt 17 år seniorkarriére. En karriére som flere personer kommer til å huske.

Vi spurte noen utvalgte et enkelt spørsmål:

– Hvilken betydning har Erlend Mamelund hatt for Haslum HK – og norsk håndball? 
Hva de forskjellige profilene svarte, kan du se under.

Christian Berge (landslagssjef, Håndballgutta) og Erik Langerud (generalsekretær, NHF): 

– Erlend har vært en fantastisk ambassadør for håndballen i mange år. Både nasjonalt og internasjonalt. Fra vår side ser vi på Erlend som en frittalende profil som vil bli savnet. Han utviser meget stor profesjonalitet både på og utenfor banen. Erlend er en utpreget ledertype med glimt i øyet, og som skaper trivsel, humør og humor blant sine omgivelser.

– Et tydelig kjennetegn på Erlend er hans store håndballklokhet. Erlend er utvilsomt et stort treneremne, og som vi på sikt håper Erlend vil utnytte. Det vil alltid være plass for Erlend i norsk håndball i mange år fremover dersom han selv ønsker dette.

Tom-Eirik Skarpsno (TTH Holstebro-trener):

– Haslum ville sannsynligvis ikke vært der de i er i dag uten Erlend. Han er ubestridt den spilleren som har betydd mest for klubbens historie over tid. Og ikke minst satt standarden for store deler av det sportslige fundamentet til Haslum.
Det er liten tvil om at han er den mest profilerte ”klubbspilleren” de siste årene i norsk håndball. Det har satt håndballen og Haslum på kartet.

– Samtidig har han vært i noen av verdens største klubber, og vært en profil på landslaget. Uredd og freidig i de fleste sammenhenger. Jeg våger påstå at norsk håndball hadde vært litt kjedeligere uten Erlend.
Kanskje ikke alltid den mest populære landslagsspilleren over alt, men han ga av seg selv på godt og vondt. Og er det en ting han har vist Haslum og norsk håndball, så er det en enorm lojalitet.

 

André Strømnes (Sportsleder, Budstikka):

– Erlend har vært en lederskikkelse på og utenfor banen og har betydd enormt for Haslum. Både som spiller og type er han et lokomotiv for Haslum og Bærums-håndballen.
For oss i pressen er han en herlig fyr å samarbeide med – alltid hyggelig, med godt humør og profesjonell.

Wenche Norberg-Schulz (Sportsleder, Østlendingen): 

– Elverum Håndball har definitivt nytt godt av Haslums og i særdeleshet Erlend Mamelunds velvillighet til å stille opp på det meste for å skape blest rundt oppgjørene som har fått kallenavnet «El Clasico». Haslum har på sin side også nytt god av oppmerksomheten som har smittet over på dem fra publikumssterke Elverum.

– Den symbiosen, som Erlend Mamelund har vært frontfigur for, har vært svært viktig for det norske herrehåndballproduktet.

– De siste årene har Erlend Mamelund stilt opp som instruktør på sin egen «klyseskole», han har kledd seg i matadorkostyme og han har delt ut både verbale og fysiske stikk i retning Elverum. Vi i Østlendingen har hatt enormt mye moro med å sette rødt opp mot svart og hvitt. El Clasico har dyrket fram profiler, publikumsrekorder, tv-tid og avisoppslag. For å få til dette trenger man spillere som Erlend. Spillere som ikke vokser seg for store for sitt eget produkt, og som tør å by på seg selv for å løfte fram andre.

– Og så er det viktig å ikke glemme hvilken spiller Erlend Mamelund har vært. Haslums nummer 11 har var eliteseriens beste spiller i en årrekke, og han har vist både egne lagkamerater og motstandere hvor lista ligger. Og ikke minst har han vært en viktig bidragsyter i de senere års kvalitetsløft i norsk herrehåndball. Han pensjonerte seg ikke fra profflivet for å spille håndball med venstrehånda i Haslum. Han har fortsatt å dunke inn mål med høyrearmen – og når han nå drar av seg trøya for godt, er det på sin plass å takke ham for at han har vært leken nok til å ta norsk håndball på alvor.