Erlend Mamelund: – Jeg har et rødt hjerte – Haslum

Erlend Mamelund: – Jeg har et rødt hjerte

Han har spilt 322 kamper og scoret 1811 mål for Haslum. Forrige sesong skulle bli den siste, men han har hatt noen gjesteopptredener i år. Nå er det slutt for Erlend Mamelund.

Men hvorfor la han opp – allerede i en alder av 33 år?

– Det var tid for andre ting. Jeg fikk gode jobbmuligheter, det appellerte mer til meg. Samtidig hadde jeg innsett at jeg ikke var på samme nivå håndballmessig som tidligere. Jeg har vunnet mye i Norge. Jeg har spilt på landslaget og i utlandet, og når man ikke kan levere på samme nivå som før –  på grunn av jobb og familie, og samtidig har en travel hverdag, så var det nok for meg. Motivasjonen for å fortsette var ikke på topp foran fjorårssesongen.

  • Del dine beste Mamelund-bilder med oss i sosiale medier på #haslumhk

Akkurat mangelen på motivasjon har Mamelund merket over et par sesonger.

– THW Kiel var et fint punktum på min håndballkarriére. Jeg bestemte meg ganske tidlig i Kiel-oppholdet (2015/16) om at den neste sesongen kom til å bli min siste på toppnivå, sier Erlend Mamelund.

YPPERSTE VERDENSKLASSE. 

Han har spilt med noen av verdens beste håndballspillere, og det er én spesiell spiller som han alltid kommer til å beundre.

 – Nikola Karabatić. Han behersker alle av spillets faser av ypperste verdensklasse. Han har preget denne idretten i ekstremt mange år, og er en spiller jeg har sett opp til. Nikola var dritgod allerede som 18-åring. Allerede da scoret han drøssevis av mål i en Champions League-semifinale, mens jeg måtte nøye meg med Narvesen-serien (nasjonal G18-serie) …

For ordens skyld: Nikola Karabatić er kåret til verdens beste håndballspiller intet mindre enn tre ganger siden 2007.

Og de to holder fortsatt kontakten, nesten 10 år etter at Mamelund forlot Montpellier.

– Vi tekster hverandre innimellom, men det er ikke sånn at vi ringer hverandre hver uke. Vi er kompiser, sier Mamelund.

RØDT HJERTE. 

Med 322 offisielle kamper for Haslum, kan man vel trygt slå fast at Haslum må ha betydd noe spesielt for Mamelund selv.

LES HELE INTERVJUET MED ERLEND MAMELUND I ONSDAGENS KAMPPROGRAM. HASLUM – ELVERUM HAR AVKAST 18:30 I NADDERUD ARENA.